31 oktober- Happy halloween

Imorgon blir det första Halloween i USA och ska jag vara ärlig tycker jag att det ska bli jätteroligt, eftersom alla började pynta sin hus för länge sen så känns det så roligt att det är imorgon! Jag ska på Halloweenfest med mina kära kompanjoner och in i det sista har vi alla småpanikat över att vi inte haft någonting att ha på oss. Så stod jag idag och kikade i garderoben, fortfarande lika tomt i huvudet då jag ser mina blåa leggings, min blå, klänning, de vit blå prickiga strumporna, och äntligen fick blixten en ide, fröken Söderbäck tänker imorgon omvandla sig till smurf!
Idag började min engelska, och ni kan pusta ut, jag behövde inte använda någon dator och behövde då inte heller oroa mig för kinesiskan! Självklart var tåget försenat då jag skulle dit, så jag kom en kvar försent och jag tänkte att jag skulle få smyga in, knacka på för att gå på någon sorts engelskalektion, men inte! När jag kommer fram och går in, är det pumpor överallt, häxor, banditer, uteliggare, pumpor och massvis med godis, massa ungdomar från olika länder som också ska gå där. Eftersom jag inte var utklädd fick jag rota i en låda och fick fram ett par änglavingar och en slinga med rött hår, mycket snyggt;) Sen spenderades kvällen med att bli utklädd til mumie ( jag fick stå still och bli inlindad i toalettpapper), carving pumpkins, godiskastning i korgar och massa lekar!
Här är klockan 1 på natten, rosa pyamasen är på och jag ska slumra! Jag känner mig nästan som ett barn, dagen före julafton!
Happy Halloween därhemma:)
Puss smurfan







30 oktober- Dunjackor och sommarsol

Hej alla därhemma, när jag skriver det här vet jag att det är riktigt höstväder hos er, pratade med pappa på skype igår då han visade genom webbcamen all snö som kommit. Ni pulsar på er dunjackor, mössa och vantar då ni ska iväg någonstans. Själv tänkte jag bara meddela att vädret har tvärvänt, idag ska det bli 25grader varmt klockan är bara 9 och det var jättevarmt när jag gick ut. Så nu är det inte bara tidskillnaden som är en stor skillnad, shorts och bikini, dunjacka och mössa, jag är nöjd!
Var på Target igår (igen) och letade efter haloweendräkt, imorgon blir det haloweenfest och jag hittade inte en enda haloweendräkt att ha på mig, kanske beror det på att det bara fanns barnstorlekar kvar som jag försökte få på mig, vilket inte vad superlyckat, eftersom det knakade i vare sömm på alla grejer jag skulle pröva då jag stod i provrummet! Innan vi skulle åkte tänkte vi också att vi skulle gå på toaletten och tar närmsta toalett, där både jag Lina och Alexandra kommit in upptäcker vi att det står en ganska kraftig kortklippt man och tittar på oss, varav alla får panik tvärvänder och springer ut genom dörren i tron om att vi hamnat på fel toalettet. När vi sedan står där ute och skrattar över att vi gått in på fel toalett, är påväg att gå in på den andra, så visar det sig att det visst var rätt toalett vi var inne på, vilket gjorde allting några deciliter värre då det visade sig att denna välbyggda man varit en kvinna! Så det var bara att gå tillbaka till rätt toa och  röd i ansiktet låsa dörren om sig och låtsas som att ingenting hänt!
Ikväll är det fortsättning på engelskan, kanske bättre lycka denna gång och slut på lärandet av kinesiska!
Puss&Kram
Ingrid

28 oktober - kvällkurs med kinesiska tecken

Hej!
Precis hemkommen från stan där tiden tillbringats med Alexandra, vi kom på att vi ska börja på en engelska kvällskurs som är varje tisdag och torsdag och självklart gjorde jag ett fint första intryck. Det första vi fick göra då vi kom dit var ett engelskatest där dom skulle kolla på vilken nivå man låg på, ett test som man gjorde framför datorn. Som ni vet är jag inte varken den mest tekniska person och saknar även lokalsinne. Jag skulle fylla i min mailadress och förstår inte hur jag ska hitta @ på engelska tangentbordet, varav jag klickar på allting som finns. Då jag till slut fått in @ och ska fortsätta skriva visar det sig att jag ställt in datorn på kinesiskt tangentbord, så var jag än klickar kommer det kinesiska tecken. Ingen förstod hur man ändrade, så det var bara att lämna datorn, försöka att varken skratta eller skämmas för mycket och dom fick fixa fram en annan. Jag må vara en pekfingerskrivare, men det är allt första gången jag lyckats med detta på en dator. Jag vet inte, kanske är det ödet som säger att jag borde satsa på kinesiska istället, vad tror ni?
Puss&godnatt!
Ingrid
 


27 oktober- hockey, bad & shopstophelg!

Hej alla därehemma!
Förlåt att jag inte har bloggat någonting under helgen, men eftersom det varit så fullt upp så har jag inte riktigt haft tid, men här kommer det lite uppdateringar om ännu en mycket lyckad helg! För det första kan jag meddela att jag iallfall inte har kvar min bula längre, och inte har jag lyckats med att fixa någon ny. Jag har inte krockat och inte heller tänt eld på någon ugn, så det är framsteg och ni kan andas ut!
Fredagen blev det bestämt att vi skulle gå på hockey, eftersom Alexandra hade 3 biljetter längst fram, så kvällen tillbringades där, vi blev även erbjudna 70dollar om vi gick dit i våra pyamasar och uggs, men tackade artigt nej!
Matchen var spännande men jag hade ganska svårt att koncentera mig på spelet eftersom vi satt precis vid glaset vilket innebar att det kom hockeyspelare flygande där hela tiden och det kändes nästan som en skräckfilm. Eller jag betedde mig som när jag ser en skräckfilm, duckade, skrek och tog i både Lina och Alexandra så fort någon flög in i glaset och jag bara väntade glaset skulle spricka och någon skulle flyga i i mig,men det gick bra och jag överlevde! Efter hockeymatchen begav oss jag och Lina vidare hem till hem för mys och bubbelbad ute och påvägen till hennes hus spelade vi musik och skrålade med i bilen. Jag som alltid har kameran i högsta hugg, tänkte ta ett kort på Lina då vi upptäcker att Linas väska är kvar på Subway och jag tror aldrig det blivit sånna usvängar och panikkörning. Då vi kom fram stod väsan iallafall kvar och väntade bland alla mackorna.
Kvällen var supermysig, då vi var ute på hennes altan och badade i en varm jaccozi, det var alldeles kallt i luften och helt stjärnklart, bättre avslut på en kväll får man leta efter.
På lördagen blev det haloween parad, där vi träffade både häxor, militärer, prinsessor, igelkottar, ja nästan allt skulle jag vilja påstå! Fast tänker jag ordentligt på denna lördag så är det ända som dyker upp salladsbar.. Jag och Alexandra valde att för en gång skull inte tillbringa timmar på Target, utan istället hitta något roligt matställe varav vi hittar en mysig salladsbar och självklart får vi första frågan då vi knappt kommit innanför dörren: Är ni från Ukraina, eller vilket språk pratar ni, efter frågan valde chefen och hans arbetare att sitta och prata med oss konstant under hela tiden vi var där.
Har ingen aning om vad dom fick för intryck av oss, eftersom vi avslutade kvällen med att tappa ut 1kg mjukglass över hela golvet, le, säga tack och hej, så jag får se om vi vågar oss dit fler gånger..
Återgående tema i mina blogginlägg har jag upptäckt att handlar om mitt shopstop som jag verkligen kämpar med, men det är svårt när man städigt lyckas hamna på olika shoppingcenter med forever 21 i varje hörn, fast jag måste erkänna att jag känner mig nöjd. Det var första gången jag inte handlade någonting, bara en bikini i rosabrunguldgrön, men för det första är det nödvändigt för Californien och för det andra är den så litet att jag knappt behöver en påse, så det räknas inte!

Ta hand om er!
Puss&kram
Ingrid








24 oktober- Kärlek&guldklimpar i ens vardag

Det finns sånna saker, som verkligen kan göra än glad, som lyser upp hela dagen och gör att man känner sig lycklig ändå från tårna till huvudet, det finns en Helmer som alltid lyckas med det, som gör att man känner att man är världens stoltaste faster. Vad kan inte göra än gladare än att slå på skype, prata ett tag med en lycklig lite kille som visar i webbcamen hur har spelar gitarr på en pinne, eller att tillsammans borsta tänderna, jag här & han där, göra tigern och se till att inte missa ett enda tandtroll! Igår var det skypepratade, då Helmer efter tag gick och hämtade nycklarna och undrade om inte jag kunde komma och hälsa på genom datorn och tänk vad enkelt det vore, ta emot nyckeln och vips sitta där och mysa för ett tag, för att sedan ta datorn tillbaka till Usa!
Jag älskar dig och saknar dig världens absolut bästa Hemer
Puss&kram faster


23 oktober - myskväll

Liten snabb uppdatering, har haft världens absolut mysigaste kväll och är nöjd & lycklig, rockat rockring, gjort kullerbyttor, lekt både tiger, lejon och elefant, varit sjöjungfru och även orm och läst sagor, tack Skyler och Isabel:)
Vid den här tiden ringer era alarmklockor hemma i Sverige, ni vaknar trötta och sådär lagomt lyckliga över att gå upp från den varma sängen, själv kryper jag nu till kojs och längtar redan efter imorgon, då dagen ska tillbringas med dessa strabucks&subway pinglor!
Puss & Godnatt
Ingrid
 

22oktober - Cherry Creek

Kariningridlovisa Söderbäck, tänk nu på din budget, tänk på att Californien och Los Angeles är nära, sparasparaspara! Jag vet inte hur många gånger jag sagt åt Alexandra och Lina att påminna mig om att faktist inte köpa någonting då vi är ute och shoppar, men varje gång blir det ett misslyckat försök. Är det inte en subwaymacka, är det en starbucks varm chocklad eller varför inte en jacka, ska vi köpa en plånbok då vi ändå håller på? Men från och med IDAG är det shopstopp för mig, jag ska allt göra mitt bästa!
Igår tillbringades dagen på cherry creek ( ett stor shoppingcenter) och då jag skulle iväg med tåget satt jag och pratade i telefon, varav två amerikanare kommer fram till mig och förundrat frågar om jag kommer från Ryssland (!), jag svarade att jag kom från Sverige och dom påpekar då att språket lät så gullig! Svenska, Ryska.. GULLIGT? Jag tror nog att det var först igår jag verkligen insåg hur intressant det är med olika språk, vi går runt där på cherry, pratar&pratar och inte många förstår ett ord utav vad vi säger, låter svenska för amerikaner som thailändska låter för oss? När vi var uppe i bergen under helgen försökte vi oss på att lära Nicki svenska och gång på gång glömde hon bort alla ord, det enda ordet som faktist fastnade var bula och jag tror det är någonting som dom sent glömmer när hon efter varje blick på mig sa på sin sitt försök till svenska med amerikans accent:  Ingrid how is your BOUULA!
Sen till den omtalade och mycket mysiga beslutsångesten, jag behöver ett råd! För cirka 1 vecka sen så bestämde jag mig för att det kan vara bra att köpa ett par vinterskor, varav jag köpte ett par sköna, fina ( mamma&pappa) VARMA uggs! Under helgen i bergen tog jag med dom upp, fast det var lite för varmt för att använda dom, när jag igår ska packa upp dom så visar det sig att någonting läckt på dom, så från att ha varit snygga, påminner dom mig nu om ett spräcklig häst.. Dom är fortfarande varma, kanske även sköna, fast deffinitivt inte snygga! Bör jag införskaffa ett par nya och göra ett undantag för shopstoppet, eller ska jag vintern ut ha spräckliga uggs?
Nu ska jag gå upp och äta middag, medan ni nog fortfarande sussar gott hemma i sverige! Tack för det långa skypesamtalet idag familjen, ni är bäst! ( fler bilderfrån Grand Lake kommer snart)
puss&kram Ingrid


10 november - Bulan, helgen och bergen!

Hej på er därhemma!
Här är det måndagskväll och jag antar att ni nu sover gott, själv tänkte jag precis börja min uppdatering om helgen, jag kan nog nästan påstå att det är varit den absolut bästa helgen sen jag kom hit ( och tänk då på att helger är det bästa jag vet!) Under veckan beslutades det att jag skulle få följa med Alexandra och hennes familj upp till bergen över helgen och träffa deras vänner och mysa, så på fredagen bar det av till Grand Lake med ungefär 1,5h bilresa, ju högre upp man kom, ju vackrare blev även utsikten. Bergen med alla snötäckta toppar och löven som nu helt nytt färg till både gult och rött! Fredagkväll blev det pizza mys och massa prat, och redan då gjordes upptäckten att jag och Alexandra hade likadana pyamasar som Carlina och Josh barn Axel och Tori och Scotts barn Alexia ( skillnaden bara att vi har XL och dom Small) så redan under fredagskvällen blev det ännu en mannekängning av dessa rosa pyamasar.. Jag börjar nästa fundera på om man ska försöka få in det i modet i Sverige, skulle ju alltid kunna försöka!
Lördagen tillbringades i en liten westernby, Josh, Scott och Derek var på rafting och flygfiske så vi åkte till byn, myste vid vattnet , kikade in utsikten och kikade in byn, där alla små affärer var trähus! Flera timmar av dagen hamnade vi dock i lekparken, och jag vet inte. Men på något vis så fick jag känslan av att jag, tori, carolina och Alexandra tyckte det var roligare än Alexia och Axel. Upptäckte nån sorts lekgrej där man skulle slänga sig men händerna och ta sig framåt, som faktist var hur svårt som helst ( bilder kommer)!, där blev jag hängades i säkert en timme. Inte så lycklig över att inte längre vara supersmidig, då vi senare skulle hemmåt råkade jag säga på svenska: Att jag var smidig som ett kylskåp, vilket till översättning tillslut blev: Ingrid, the refrigerator så det känns ju fint! ;)
Kvällen blev rolig, något livad och galen. Jag och Alexandra försökte lära alla svenska lambosången, med något misslyckat försök, vi spelade jenga och koncentrationen var på topp! Sen kom bulan... Den söta fina bula som nu sitter här tillsammans med mig och gör att min panna påminner om en golfboll. Vi bestämade oss för att gå ut och ta hoppkort mitt i natten, så påpylsade med tjocka jackor i olika färger ställer vi oss på altanen för att hoppa, vad händer? KarinIngridLovisa Söderbäck tappar balansen och flyger med huvudet först in i en stenstol och på två sekunder finns bulan där.. Har aldrig skrattat så mycket åt min panna och sista delen av kvällen tillbringades med Jimmy Dean, nedfryst senap!
Söndagen blev det promenader och mys i den vackra naturen med en underbar utsikt! Ska försöka ta fram de bästa bilderna av de 500 som blev tagna!
För att summera helgen:  TOP NOTCH! ( massa bilder kommer snart)!

puss&kram Ingrid







 


 


17oktober - Höst och Haloween

Hej på er alla!
Hoppas att ni har det bra därhemma och att det inte är allt för kallt! Här börjar hösten också närma sig med stora steg och det är mycket kyligare då man går upp på morgonen, vilket har gjort att min nyinköpta mössa kom till anvädning i helgen! Här händer det lite allt möjligt så jag vet inte riktigt var jag ska börja. I det tidigare brevet så berättade jag ju lite om haloween som det pyntas i varje vrå som kan pyntas med något, häromdagen då jag kom hem ifrån en liten shoppingtur ser det ut som att ett helt hus blivit avspärrat med gul tejp och jag får upp alla möjiliga ideer om vad som kan ha hänt. Nästa morgon upptäcker jag dock att det var ännu ett haloweenhus, prytt med 15.000 gravstenar också! Helgen tillbringades på shoppingcentret Colorado Mills där vi hamnade många timmar i en haloweenbutik, jag träffade både Obama och Mc Cain, trevligt att ha ett snack med dom såhär innan valet! Det roligaste var ändå då jag skulle gå ut därifrån, för på utvägen stod det en enorm grön häxa, så självklart skulle jag gå dit och titta lite på den.. Det jag inte var förbered på alls var att häxan börjar gallskrika och flaxa med sina gröna skräckinjagande armar! Jag tror jag lät lika högt som häxan och slängde mig in i närmsta amerikanare, som troligvis blev lika chockad som jag! ( ni som känner mig vet ju hur jag hanterar skräckfilmer)! Så det var en trevlig haloweenbutik, men jag tror jag ska lugna mig lite med häxor, troll och allt vad som finns! Det som även införskaffades på Colorado Mills var en fleecepyamas, och då inte vilken fleecepyamas som helst, utan en heltäckande med fötter och halksulor storlek XL på barnavdelningen ( jag känner mig lite som en förvuxen bebis, MEN den är faktist den skönaste pyamas jag någonsin sovit i!). Fast jag kan ju också förstå att personalen gav oss några små diskreta blickar då det var dags att betala! Jag hade tänkt spara ordentligt innan Californinen, men en pyamas har ju aldrig skadat!
Lördag förmiddag var jag dom som jag nu är hos och plockade pumpor, det var mysigt, men lite kallt! Det var som en liten marknad här i Littleton och vi plockade 3 pumpor, gick runt och kikade på olika djur och fikade, en bra lördagsförmiddag!
Annars har veckan gått på ganska bra, varit lite segt om dagarna, men jag laddar för bergen! För er som undrar hur det går med min matlagningsucce och min bilkörning ( framför allt hälsning till DejeLisen) kan jag meddela att jag faktist försökt mig på att göra en äppelpaj.. Dock lyckades jag få ugnen i eld eftersom det visade sig att man inte kunde stoppa in hushållspapper i en varm ugn för att torka bort det brända smöret som jag lyckades tappa! den vinner som är trägen, den förlorar som ger upp! ;) men jag kämpar på och håller på mottot makaroner och gröt!
Bilkörningen däremot är nervositet varje gång, tror aldrig det kittlar så mycket i magen som då jag ska ut på vägarna och jag är hela tiden jättenervös. Att byta fil känns som ett träningspass! Men jag börjar få rutin på det nu, eftersom jag har svårt att hålla koll i alla speglarna hela tiden då jag kör och byter fil, har jag och Alexandra fått en egen körrutin. Jag ber henne kolla, backspeglar och döda vinkeln, när hon säger att det är klart gasar jag allt vad jag kan och hoppas på det bästa! Men hittils har det gått bra, bortsett från att mitt lokalsinne gjorde att vi fick leta 1 timme på en stor parkeringsplats efter bilen, eftersom jag helt glömt bort var den stod!
Ta hand om er nu där hemma och mys i höstvädret!
puss&kram Ingrid



USA

Hej på er alla!
Tänkte skicka en liten uppdatering från USA! Allting går bara fint här fast nu börjar hösten närma sig och man känner att det är kallare i luften. Idag ska jag och en ny kompis som heter Alexandra träffa lite nya människor och äta middag med dom och imorgon ska vi utforska DownTown Denver och gå på lite olika museum och eventuellt också gå i spökhus ( haloween närmar sig med stora steg)!Visst märks det att haloween är påväg, överallt i hela kvarteret lyser lampor i olika färger, spindlar, pumpor, häxor, stort och smått hänger i träden, sitter på taken och vissa saker låter t.om! Ni kan ju gissa om jag blev rädd då jag var ute på springtur och en orange snobbenfigur börjar pipa då jag sprang för nära den!
För några dagar sedan bokades resa till Californien in, vilket sker i slutet av november så jag längtar! Hanna kommer och hälsar på så vi möts upp på Los Angeles, där vi nu fixat boende i San Pedro! Så var det ju det här med att hålla budget också, eftersom jag åker snart så måste jag alltså se till att spara mycket och tänkte att jag skulle sätta igång med det förra veckan, fast starten på mitt hanterande av pengar började väl inte riktigt på topp! Vi skulle gå och se på bio och hade det lite bråttom, varav vi springer in i närmsta godisbutik och jag slänger i lite lösgodis m.m då jag sedan sla betala visar det säg att den lilla godispåsen jag köpt kostade 10 dollar!! (70 svenska kronor), fröken Söderbäck fick då en smärre chock, men eftersom allting var packeterat och klart fick jag inte heller lägga ut det.. Så jag åt det lilla godis försiktigt och försökte njuta av varje bit, vilket inte är så lätt då man tänker på att man stoppar i sig peng efter peng! Men jag plankade iallfall in på bion, så då blev det ju egentligen plus minus noll kan man säga!
 
Nu ska jag äta äppelpaj, och nästa helg blir det upp i bergen med Alexandra och hennes familj!

Blixten och bloggen!

Hej alla därhemma i Sverige!
Jag vet att jag inte är den mest tekniska och inte heller den största blixten i stan, men nu äntligen har jag tagit mig för att fixa denna blogg så ska jag uppdatera er om vad som händer i livet! Har försökt skicka ut mail, men eftersom det inte alltid funkat, så ska jag numera börja blogga! Lägger in de första breven från USA, för er som inte läst dom och mera bloggande ska det bli! Kommentera gärna:)
Puss&kram!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0