30 maj- check

Alltid när man ska gå in på tentamensresultat och se om man blivit godkänd mår man lika illa, och lika lycklig blir man varje gång man tittar en gång, en extra gång och en tredje och ser att man är godkänd!! Lyckliga dag!
Nu väntar en sista monstertenta med allt som innefattar T2 sen är första året avklarat och ett efterlängtat sommarlov infinner sig!


25 Maj

Pengar har klirrat in i kassan och CSN har bjudit på  studiestöd, skönt.

Förövrigt börjar jag inse att första året av utbildningen börjar gå mot sitt slut, ett år med glädje, skratt, panik, och otroligt mycket känslor. För snart ett år sen stod jag utanför Nationernas hus där jag inte kände någon och undrade vad jag gett mig in på. Att lämna ett underbart guideliv med vissa människor som man kommit väldigt nära och ibland fortfarande saknar ihjäl sig efter,  för ett helt annat liv med en fast punkt med plugg, ny stad utan en aning om ifall det var rätt eller fel beslut. Någonting jag längtat till, men som jag där och då blev osäker på. Vem visste att jag skulle träffa en fantastisk Lotta i Linköping som man kunde öppna sig helt för och prata om saker som legat långt bak i tiden och lösa mångt och mycket, både nu och då.  En Lottan som man känner att det blir tomt utan då en timmes telefonsamtal infunnit sig på dagen, underbara människa, du gör mig klok. För att inte prata om alla andra helt fantastiska SSK-tjejer med våra äventyr och upptåg! Underbara klass och fina vänner gör mig lycklig. Sen kan man ibland sakna ihjäl sig efter vissa människor och önska att man kunde vara nära alltid & hela tiden.  

Jag minns det som alldeles nyss då alla studenter stod med mössorna i handen med ena foten på trottaren för att kasta i 1989 myntet i brunnen, lyckliga och inte en aning om vad framtiden skulle visa. En fot på trottoaren för tryggheten som varit och den andra för att symbolisera det nya, som ligger framför än. Först nu känner jag att jag släppt den trygga foten på trottoaren och vandrar med både fötterna för att se var jag hamnar i framtiden, det får livet utvisa.
Ibland får man käftsmällar som får än att vakna till riktigt ordentligt, mattan rycks bort under ens fötter och man inser att man lever, medan man andra gången bara följer med vinden framåt och alltid vill sig precis som man tänkt. Så är livet och förhoppningvis gör det mig något mera klok för varje dag. Just precis i nuläget så har jag skön medvind. Jag ser inte fram emot en uppförsbacke med tentaångest som väntar, men det är bara att kämpa på tills man tillslut kommer upp för backen, inser att man fixade det och belönas med vatten för att få nerförsbacke tillbaka där man bara kan rulla ner.

Nu blir det plugg efter precis avklarad tenta och snart sommar 2011 där jag ska rulla sommaren ut, tjing!


23 Maj. sommar

Livet är underbart, snart är det juni och en väldigt efterlängtad sommar i svealand väntar.17 - sleepy

Sent skypesamtal resulerade i en mycket trött student på praktiken idag, tusen gäspar och lyckan var total då jag fick gå hem och landa på soffan för 1 timmes sömn!
Nu ska jag laga lite ungsepannkaka & sen blir det soffläge.
Bilden nedan beskriver gårdagen, klockrent mina bästa syrretjejer då alla fick mellan 22 och 26 minuer och hättorna under loppet satt på topp!
16 Maj - Vårruset med syrretjejerna

Laddar upp med mammas recept på stuvade makaroner och köttbullar inför vårruset med mina bästa syrror! 3000pers ska springa och jag kan inte bli mer än väldigt pepp, kan ju bara bli grymt!

sommarkänslor

Jobbade min andra dag på Carlings idag, sjukt sköna människor och bra dag. Börjar få styr på kassan och nu ska alla olika jeans printas in i huvudet. Känns som att det kommer bli en grym sommar! Ikväll blir häng på trädgården med min sommaroomie Andrea som flyttar in då Siri lämnar mig för England. Solen börjar gå ner lite smått och jag njuter av ännu en fin kväll i norpanstad!

12 Maj - back on track

Blogguppehåll för några dagar, men nu är jag back on track efter en alldeles fantastisk fin helg. Ni vet en helg med stunder som man önskar att man kunde frysa de flesta ögonblick för att sen gå tillbaka till dom då och då och bara må bra. Utekravall, besök & soliga dagar med glass på trädgården, promenixar runt strömmen och mycket mer. Kan nog inte summera det hela i ord :)
Praktiken har dragit igång och jag har gett spruta, tagit venprov och lagt om sår! Mycket att lära och man får ligga på sin handledare så dom fattar att man vill lära sig allt, men idag gick det framåt!
Imorgon har jag min första dag på Carlings! Beslutet blev en svensk sommar inräknat med lite ävenyr utomlands och det känns helt rätt.
Dags för middag, tjing!5 Maj - Nattsudd & tankar

Imorgon när jag vaknar kommer jag ångra att jag satt här de timmarna extra på kvällen och alarmet kommer skrika i öronen. Dock är det någonting speciellt med sena kvällar, staden sover och håkan håller mig sällskap med sin musik och jag får chans att sortera lite tankar. Puss och Godnatt

Tur att jag har en Mary bara ett telefonsamtal bort :)

2maj - livet

Livet snurrar på i världens fart och det skrämmer mig lite att det snart är sommarlov, mest för att vecka efter vecka går så fort framåt och jag har lite svårt att inse när allting ska hinnas med. praktik, medicintekniktenta, T2tenta, barnrapport (!?) Var uppe klockan 6 imorse för att köa för biljetter till utekravallen & sen hem för att sova lite innan det är dags att provjobba på Carlings, så ni är välkomna för shopping!
Klockan är snart 12 och det är nog dags att klä på sig snart!

Brinnande korvar, billiga grillar & underbara vårkvällar med varmavarma tröjor!RSS 2.0