30 Juni

Efter jobbet igår åkte vi på kvällsutflykt och under bilresan kunde jag inte sluta förundras över den vackra naturen här. Vi åkte längst snirkliga vägar, stigande berg med små fjordar och strålande solsken. När vi kommit en bit stannade vi bilen och vandrade lite upp längst någon stor klippa där vi satt hela kvällen med fika, favoritkakor och bara njöt av livet.

28 juni - Namibia

Så är allting helt bestämt och tror att de flesta av er redan vet.  Det har varit nästan färdigt under längre tid, men nu är resan bokad, alla betyg godkända och den 24 Augusti väntar troligtvis ett av mina livs största äventyr. Den där tanken som alltid funnits där och var grunden till att jag sökte till att börja plugga Sjuksköterska.

Så den 24 Augusti vid denna tid sitter jag och Erik på flyget påväg mot Namibia för jobb och praktik på sjukhus och barnhem där jag kommer inrikta mig på barn, akutsjukvård och mycket mera. Det kommer stunder då jag inser och blir alldeles nervös och lycklig, medan det ibland känns så långt kvar. Det har varit mycket att fixa och trixa med och det enda som är kvar nu är vaccinationerna. Vi har även bokat in Safari, någon dag då vi ska flyga på mattor i öknen  och tror Erik har kollat upp varje orm du någonsin kan hitta i hela Afrika!
Längta, vänta och vara lycklig för att jag får denna chans, så får det bli fram till slutet av Augusti!
Kanske låna en söt Elin för lite hjälp med ny Afrikablogg?
Nu är det dags för sömn och kan man sova bättre då man har en söt Sofia intill på höger sida och en sussande Sara på vänster. Jag gillar denna sommar något enormt mycket ( så även min ögonbindel då det fortfarande är strålande sol och klockan är 23.20)
Den 22 Juli är resan, jobbet och äventyret i Narvik slut, då blir det massa Dalarna med både Malung och Falun, fina människor, familj och mys.
Puss och Godnatt.

27 Juni

Då jag slutat jobba idag drog vi på träningskorna och vandrade uppåt för berget. Trötta ben efter 1,6 mils sluttande uppförsbacke och jag kan lova er att det var värt allt då vi högst uppe på berget tydligt ser en enorm val som plaskar omkring i havet.
Nu är det dags för lite film och sen blir det sömn innan morgondagen väntar med jobb.
Godnatts

Midsommar i Narvik

Nu var det exakt en vecka sedan vi klev av bussen i Narvik, möttes av ösregn och släpade genomblöta våra väskor genom stan utan att ha en aning om var vi skulle hamna. På en vecka tror jag att vi alla gjort oss väldigt hemma och vi har blivit en liten familj som trivs väldigt bra. Vi myser, vandrar, jobbar och fortsätter njuta av den vackra plats vi kommit till! I två dagar har det varit strålande sol och då jag slutat efter jobbet har vi gått till havet och solat på både klippor och strand. Jag kan inte uttrycka mig ordentligt med ord över hur vackert det är här och då man går längst det blåa vattnet i värmen och ser bergen som fortfarande är alldeles snötäckta blir man helt lycklig.
Midsommar kom även till Narvik, på jobbet fick flera av mina fina patienter nästan hjärtstopp då de insåg att jag inte ätit Römmegröt så det blev prio nummer 1. Römmegröt på jobbet och på kvällen blev det svensk midsommar med midsommarkransar, sill och potatis och gitarrspelande och sång.
Då internet är väldigt dåligt kan jag inte ladda upp några bilder så ni får nöja er med att föreställa er hur det är här, eller ännu bättre, komma och hälsa på!

Narvik

Så är vi framme, en dag i Narvik och är redan helt lycklig av att vara här och få tillbringa 5 veckor i denna alldeles fantastiska natur. Har fått ett riktigt bra boende och just nu ligger jag i sängen och ser ut över vattnet, snötäckta bergen, vandringslederna och den lilla staden som breder ut sig nedanför mitt fönster. Har tre stora fönster & ljuset här kommer jag nog inte slutas förvånas över på hela sommaren.
Första dagen på jobbet idag, två trappor ner och får jobba tillsammans med Matilda och Lisa.
Allt är helt enkelt perfekt. Bara en som borde varit här nu nu nu.
Nu blir det sömn innan en morgondag med upplärning väntar, torsdag blir det heldag med vandring och fredag blir det norsk midsommar. Åshild, hur firar vi nu detta?! :)


Juni månad

Hej världen.
Jag är lycklig, sjukt ont i halsen men det går bra att bortse från idag. Haft en fantastisk roadtrip genom vårat vackra Sverige med stopp i Halmstad, Göteborg och sist Mariestad. Har myst med fina människor, ätit massa glas, blivit utklassad på minigolf ( trots att jag fixade spik) och njutit av att vara ledig!
Nu ska jag ladda för Sverigematchen och packa inför morgondagens 23h resa mot Narvik!

Hälsat på en Amanda
En Jimmy
En Caesar med familj

11juni

Så fortsätter min Roadtrip från syster med familj mot Amanda och Göteborg vidare för Jimmy och Mariestad och sista stopp blir 5 veckor i Narviken med alla mina favoriter (nästan) under samma tak! Karl, jag och Erik börjar vår 24timmars långa äventyr mot narvik på lördag med nattkupe och sovvagn! Spännande. Får ladda upp med picknick, kortlek och spel:)
Har dessa dagar hängt med en riktig liten fotbollsfantast och kommentaren igår då jonas frågade caesar om han inte ville börja spela i lilla tjärbys fotbollslag.. Caesar svarade något upprörd : men papppaaa, jag ska ju spela med Barcelona.. Annars Sverige!

Laholm

Hej,
Länge sen senaste uppdatering då jag inte har internet i nya lägenheten. Har varit dagar av flyttande, bärande och städande vilket har resulterat i en oerhört fin och mysig lya som jag älskar!
Nu har jag startat min lilla sverige roadtrip och är i Halmstad hos min lilla lillprins & njuter av varje sekund:) Blev godkänd på terminstentan vilket även det gjorde mig lite extra glad!
Nu ska jag fortsätta mitt lärande av Batmat Lego tvspel så jag blir experternas expert.
Ps. Ber om ursäkt för särskrivningar och stavfel, ingen mästare på ipad och har inte riktigt kunna ändra något jag skrivit;)

1 Juni

Sommarens första dag, juni. Då är det på riktigt, dock ösregn & massor av gråa moln, men vad gör det när man flyttstädar? Oerhört irriterande dock då jag fått nycklarna till lägenheten med tydligen har besiktingen inte gått igenom så får vänta på att de förra får åka dit och städa mera.
Var helt slut efter allt packande igår så somnade på två sekunder då jag kom hem till Jimmy, imorse var jag väskbärare & vinkade av honom på tåget, tur att det inte är så långt bort fören vi ses igen:)
Nu ska jag fixa de sista innan världens bästa grabbarna grus & emeliee kommer och hjälper till med möblelbärande.
fafafalutjejen kommer imorgon 19.30. Hur underbart är det? Lite dalmål gör än ju alltid lite lycklig i själen!RSS 2.0