vintage nrkp style & städ

En bild säger mer än 1000 ord, se nedan.
Ingo är i städartaget då Norra Promenaden blivit drabbat av tornado ( lyckades inte att städa ordentligt som jag skrev i förra inlägget, skräll det). Efter inspiration av nrkp style med 30 olika secondhand & vintage ställen har jag storrensat garderoben med två stora ikeapåsar som ska iväg, trots det är garderoben lika överbelamrad.
Nu ska jag fortsätta med denna röra, har nu ändå fått undan mer än häften av kläder och plugg som agerat matta en längre tid. Sen blire det långa rundan med Lisa och Matilda i snö och iskallt väder.
Tjipp!
Lyckades faktist med fetaste tuggumibubblan ( förlåt pappa) på bilden, men kameran var för seg, men lika nöjd är jag för det. guiness rekordbok next?

29 Mars.

Sol, regn, hagel och sol igen, hej vädergudar!
Jag har hunnit med en skön löprunda, plågat mig med planka och situps, fikat mig mätt på dammsugare och te & nu vet jag redan på förväg att det finns en fin & mysig kväll som väntar och glad är jag för det :) ticktackticktack.
Nu ska jag ( håll i er) städa mitt rum och hitta de där skattepapprerna som jag lagt på ett smart ingoställe.
Puss på er.
Lyckligt Lyckligt Lyckligt Lyckligt Lyckligt Lycklig!
och snart får jag pussa på er riktigt ordentligt

28 Mars drömmar

Det finns bra drömmar och dåliga drömmar. Det finns framtidsdrömmar, lyckodrömmar och marddrömmar. Framtidsdrömmarna är ju det där spännande, skrämmande och bra. Marddrömmarna är det som man gärna vill vara utan, ni vet när man vaknar på morgonen och bara blir totalt lycklig över att det bara var en dålig dröm. Inatt var det tvärtom på något konstigt vis, drömde en dröm som var lite för perfekt med alla de människor jag önskade var nära mig och allting var lyckligt & bra utan ett endaste problem. Allting kändes så verkligt, så poff. Ringde klockan och jag insåg att allting i just den där drömmer är tvärom just nu, inte kul att vakna då heller. Försökte komma tillbaka till drömmen och leda in drömmarna på samma bana, men väl vaken är ju sånt nästan omöjligt.
Matilda har begett sig mot samerna i Norrland, Sofia till Gnesta, resterande av tjejerna är på praktik så blir att ta en löprunda mol alene idag, kanske ska försöka flirta med Lisa till Sats! Jag kommer också få påskledigt från praktiken snart, så planen är att åka hem mot Dalarna och göra en roadtrip där vilket vore väldigt skönt, mysigt och bra på alla sätt :)
Tjipp!

Tisdag

05.15. praktik heldag, jag har satt pvk, planerat, tagit venprov skrivit in akutpatient och mycket mer. Det är så overkligt att tänka på att det faktist bara är 1 år och 2 månader kvar tills jag står där som legitimerad sjuksköterska, tiden går så oerhört fort. Ibland är självkänslan på topp, man har dagar då man känner sig bäst i världen och bara vill börja jobba direkt, älskar tiden på sjukhuset och känner hur roligt det är med alla möten som ger än så mycket.  Medan man andra dagar ifrågasätter hur man ska klara att ansvara över 10 patienter, delegera, planer och allting som yrket innebär. Tror dock att jag får gå omkring med dessa känslor några år till, skönt att veta att man inte är ensam om det iallfall :)
Mycket planer som flyger omkring om framtiden ibland, var jag är nästa sommar. Göteborg, Falun, Köpenhamn, Norpan. Eller kanske någon helt annan stans ute i vida värden, bland lejon & tigrar eller vad vet jag, kanske på en fjord i Norge.
Nu har jag självtorkat efter en svettig löprunda så kanske dags att hoppa in i duchen innan det blir påskmiddag med dessa filurer.

Söndag

Tillbaka på promenaden efter en heldag på Sofias tak med våfflor, marabou choklad & sura nappar ivirade i filtar med utsikt över norpan. Fredagen blev heldags fredagsmys och träning, lördag införskaffades snyggaste träningspjucksen så även då blev det löprunda och gym. Lördagkväll/natt var det årets vårkravall. Alldeles perfekt.
Nu ska jag röja lite härhemma sen ska jag tillbringa resterande tid av kvällen i soffan.
Skickar lite extra kramar till allas våran fina moster kesti och bloggar på så du har lite läsning när du har tillgång till dator.
puss

Det kommer alltid finnas en hand för dig någonstans, du kan sluta dina ögon aldrig känna dig ensam.

Vill skriva om allt och ingenting, då blir det mest ingenting. 05.25 ringde klockan, var bara att nyvaket dra på sig mjukisdressen & väcka sig själv för ännu en ny praktikdag. Har verkligen varit spännande och givande dagar på praktiken och känner att man får ta mer och mer ansvar nu vilket gör att motivationen ökar och allting känns mer realistiskt. Fantastiska patienter, men det är svårt att lämna jobbet kvar på sjukhuset och ibland lite farligt att ta med sig det hem. Man blir ödmjuk & jag vet inte hur många gånger jag får små påminnelser om hur värdefullt livet är och hur mycket ens nära och kära betyder.
Mötte solen när vi skulle åka hem & fattade dagens, månaderna framåts beslut. Slut på soffläge & igång med hårdträning, inga mera ingo latmansundanflykter, särskilt när solen skiner och våren är påväg. På med träningskläderna för en runda runt strömmen med musik i öronen. Älskar när solen skiner, man springer där och samtidigt sorterar omkring lite tankar & analyserar med sig själv. Sånt som behövs ibland, dock blev jag nog inte så mycket klokare på saker och kan nog tvista till det mer för mig själv, men skönt iallfall att svettas bort lite :)
Ibland så önskar jag allt att allting var sådär skönt och härligt okomplicerat som när man var liten, när största saken var att Emma spikade fel spik på våran skogskoja som vi bygge på så många somrar, efter arga blickar och 5minuters surande kom det från någon av oss: Ska vi bli vänner? javisst, och allting var helt glömt och borta och leken var det bästa i livet. Eller när man frågade chans med rutor ja nej och kanske och bara hoppades på det bästa, om krysset blev ett nej frågade man bara glatt vidare och hoppades på ett ja någon annanstans så man fick sy sina hjärtan i syslöjden till killarna i klassen och de fick tälja och måla sina röda hjärtan. Ganska skön tid att tänka tillbaka på ibland.
Nu ska jag plåga mig själv med lite plankade & situps.
puss

Titanic

För första gången i mitt liv så kollar jag på Titanic och jag kan säga att morgonen har varit mysig, men har deffinitivt tårat ner absolut hela soffan. Nu ska jag snyta näsan, lyssna ännu lite mera på titaniclåten, äta lite lunch och bege mig på praktik.

vårbal

En fantastisk vårbal dokumenterad från min kära iphone.


15 Mars - Borrar & Berlin

Dom borrar runt hela vårat hus, främst innesidan av gården. Stod i fönstret igår och då jag tittade ut stod en byggnadsarbetare utanför, slängde ner persiennerna och inser att varför han uppenbarade sig var för att de skulle bygga fasad och borra ( med ytterst högljudda borrar) från klockan 7 imorse. Glädje!
Börjar inte fören klockan 14.00 idag på praktiken så tänkte lägga ut lite berlinpics.
på lördag är det balbalbal och som jag längtar!

14 Mars

Jag har blivit med lägenhet, en fin sådan med stort rum och myskök! Den ligger nästan granne med stället där jag och Siri bor nu, kanske något närmare skolan och resecentrum. Inflytt 1 juni så nu ska här börjas snoka runt på blocket efter fina soffor och alla möjliga möbler. Solen skiner idag igen, jag är ledig och ska tillbringa dagen i sängen, i vrinneviskogen & bara göra sånadära sköna saker jag känner för.

12 mars

Våren möter Norrköping med stormsteg och det är lyckligt och fint. Uteserveringarna börjar rusta upp de vinterglömda terasserna med möbler och alla människor kommer fram ur sina vinterdvalor, allting vaknar liksom till liv igen. Solen är en riktigt glädjespridare i dessa dagar och att möta vårklädda, småleénde människor är fint.

Och vi skratta och drack vin direkt ur flaskan som sig bör när det är vår och fest och man har tappat kollen.Berlin

Möts av ett soligt Sverige efter några helt fantastiska dagar i Berlin med fina vänner.
Upplevt kultur, historia, fest & gått helt amok på alla grymma vintage och second hand butiker, analyserat livet, skedat med 3 favoriter, löst våra egna värdsproblem och bara flanerat gatorna runt. Är nog lite förälskad i den staden och bestämt mig för att i mitt framtida liv bli hippie.
Vi har fikat massor och riktigt varit på utflykter runt omkring i staden, petat lite på Berlinmuren och sett ett av Berlins stora koncentrationsläger ( en väldigt känslosam dag). brunchat, typ den bästa brunchen i mitt liv och varit på cafeér som inte är jämförelsebara med Sverige där man kan tillbringa timmar och bara gjort precis allt det som vi känt för.
Skrattat så magmusklerna är mer tränade än någonsin, speciellt efter denna morgon då det var dags att boarda planet, kan tyvärr inte skriva ut vad som hände här på bloggen, men för er som känner mig bättre lovar jag att bjuda på ett skratt. Man kan säga att jag helt enkelt dammade av väskan där mina teaterskills finns undanlagda och såg till att vi kom med planet då vi missat både boardingkort och biljetter, deffinitivt en historia för livet och vi tog oss på planet mot alla odds. För att inte prata om den moderna dansföreställningen Emelie varmt rekommenderade som vi såg igårkväll, första gången att uppleva modern dans & man kan säga att det enda fokus som fanns för oss nybörjare var att fokusera på väggen, bita i läppen och tänka på tråkiga saker för att någorlunda hålla in skrattet bland alla kritiker och duktiga dansmänniskor som var där. Emelie, dansare som hon är förstod oss som tur är och sa att det varit en av de lite mer av en  känslomässig modern dansföreställning och att alla element var med & dansaren visst var lite extrem. Fast någondag när jag får lite mer tid i Emelies danshoods ska jag lära mig att förstå garnystan lindade runt huvudet, kalk och skrik och häftiga steg ( cred för dansarens galna vighet)
Orden bara trillar in på bloggen för att det finns så mycket att berätta, men får nöja oss såhär så ni iallfall orkar läsa hälften. Bilder kommer ikväll. Tack för en resa som kom precis rätt i tiden, var helt grymt kul, härlig och underbar och tack för att jag har så oerhört fina vänner i min närvaro.

5 mars

and i’m a goddamn coward, but then again so are you
and the lion’s roar, the lion’s roar
has me evading and hollering for you
and i never really knew what to do

well i guess sometimes i wish you were a little more predictable
that i could read you just like a book
for now i can only guess what’s coming next
by examining your timid smile
and the ways of the old, old winds blowing you back ’round

and i’m a goddamn fool, but then again so are you
and the lion’s roar, the lion’s roar
has me seeking out and searching for you
and i never really knew what to do

sometimes i wish i could find my rosemary hill
i’d sit there and look at the deserted lakes and i’d sing
and every once in a while i’d sing a song for you
that would rise above the mountains and the stars and the sea
and if i wanted it to it would lead you back to meSöndag 4 Mars

Vanligtvis denna morgon skulle jag ha varit uppe till Vasaloppstarten med mammas varma choklad och ostmackor, istället vaknade jag klockan 12 av solen som mötte mig genom fönsterrutan. Något dunkande huvud, men framförallt bara en bra känsla kring denna helg som varit prima från fredag till söndag! Fredagen blev det överasskning för Peder & Hannes med spa och relax och igår gick den legendariska festrundan av stapeln med midsommar (nubbe) afterski ( jager) draqueens ( bål) och 90tal hos mig och siri tillsammans med mina oerhört fina vänner. Tipspromenader, 3kamper, mimtävlingar och dans natten lång. Mycket energi för att ta sig an veckan finns det nu!
På onsdagen går flyget mot Berlin tillsammans med Sofia & Gävlematildan mot min saknade dalkulla Emelie, vi ska mysa, vara kulturella, dricka vin och bara få massor av kvalitétstid tillsammans!
Nu ska first aid kit sällskapa mig lite & jag ska göra det sista inför skolan imorgon innan söndagsmys blir prio nummer ett. Igen och igen, tack älskade vänner för att ni är så otroligt fina, bra och underbara och för en oförglömlig helg!


RSS 2.0