27 Oktober - Tillbaka från Danmark :)

Hej på er!
nu är jag tillbaka i Norrköping och aldrig har jag haft så mycket plugg som snurrar omkring i huvudet. Första föreläsningen handlade om celler, proteinsynteser, citronsyracykeln och jag måste erkänna att jag fick lite smått panik. Är en himlans tur att Liv är kvar i Norrköping så vi får gå på lite extra lektioner hos henne! :)

Har iallfall precis kommit hem efter en guldhelg i Danmark där jag bara chillat & slappnat av:) Jag rullade nästan hem med tanke på att jag både ätit kanelsneiljer, danskbakade lussebullar, rågbröd, fläskstek, you name it! Vi har varit på gaen, gått på museum som var hur häftigt som helst där man fick gå på plats 12 m över ett rum bara fyllt med luft, gjort "homemade konst",  promenixat och chillat! Regnat har det gjort också medan det snöat i Norpan!
Väldans bra med Danmark helg efter en fullproppad tentavecka :)

Nu ska jag städa, och beställa den väldigt billiga ssk litteraturen..
PUSS!

Fjärde delen av 4

21 November, idag äntligen så gjorde jag sista delen på tentan och nu får jag bara hålla tummarna att det blev godkänt. Äntligen en helg utan något som helst plugg, så nu blir det bara att ladda inför måndag med Omvårdnadskursen och Medicin, spännande!
Ja, ska man följa Behaviorismens människosyn som jag precis tentat av så ska man alltid belöna individen med någonting bra då man fixat något, SÅ uppnår man hälsa! Så jag tänkte följa dessa smarta ord och belöna mig själv med en helg i Danmark!
Ciao så länge
Ingrid

19 Oktober - Tentadagar

Hej på er,
förlåt att det är så väldigt få inlägg på senaste tiden, men nu har jag faktist en bra ursäkt! Jag tillbringar som jag nämde i tidigare inlägg näsan i böckerna och pluggar hela dagarna eftersom tentaveckan är i full gång. I tisdags hade vi den skriftliga delen som var värt 40poäng och nu har vi del 2 kvar, muntligt och även en inlämningsuppgift på MAX 400 ord som ska vara inne före klcokan 16.00 imorgon. Då är det något irriterande då man sitter på biblioteket och inser att då jag fått med allt det relevanta är ett papper med 492 ord, inte en check på den.
Det är bara att ta nya tag, infinna sig 08.00 på bibblan imorgon igen & peppa för helgen då jag åker till Danmark.

Puss&Kram
Ingrid

Tentaplugg

Det är helg, men inte vilken helg som helst. En helg där näsan kommer tillbringas i böckerna för studier studier och åter studier. På måndag är det dags, första delen av HEL-tentan som sträcker sig fram till torsdag. Så vill att ni läsare ägnar mig många HEL-tankar på måndag, PBL - här kommer jag.
Nu ska jag iallfall gå ut med Sanna på en Powerwalk runt strömmen, innan idol och sen tidig kväll!
Puss&Kram
Ingrid

13 Oktober - IKEA & monteringar

Äntligen är nästan allting färdigfixat och mitt rum börjar verkligen bli så mysigt, IKEA är bäst fast med ett stort minus, deras vägbeskrivningar ( bruksanvisningar). Klockan är halv nattetid och jag har bestämt att jag promt ska få upp lampan i taket och efter att ha vänt ut och in på bruksanvisningen, slitit och försök mosa in sladden i lampan fick jag med Siris hjälp tillslut ordning på det. Kan ju inte påstå att tålamod är en av mina starka sidor. Nu har jag iallfall tänd massa ljus, den nya fina ryamattan ligger på golvet och jag ska krypa ner i sängen och äntligen med en lampa i taket.

Dagens bästa: Fikamys med Elin som precis kommit hem från Amerikat, underbart att se denna fina vän igen & har en mycket bra magkänsla på att vi har många mysiga höstdagar med mycket fika och prat framför oss :)

Puss&Kram
Ingrid


Förbättringsarbete

Hej på er,
dagen har tillbringats med näsan i böckerna och pennan i högst hugg för att göra något slags försök till att ta fram de kreativa inom mig (målning och planch) för mitt förbättringsarbete. Jag måste nog helt ärligt medge att efter timmar med detta arbete påminner det otroligt mycket om en treårings målning. Jag menar med detta inte att treåringars målningar inte är fina, tvärtom helt fantastiska. Dock kanske man hade hoppats på en viss utveckling då man sitter som 21åring och pysslar med detta! ;) Mysigt dag i vilket fall. Imorgon är jag helt ledig, så jag ska upp med tuppen och bege mig till Linköping för en tur till IKEA och framförallt det bästa av allt. Få träffa min kära Elin som jag inte sett på över ett år, underbart.
Fick även en extra lång promenad idag då jag insåg efter att jag efter 20minuters promenad tappat min nya vante, så det var bara att gå tillbaka med Sherlockglasögonen på och se om jag kunde hitta den. Efter att gett upp att hitta min kompis kom jag in i trapphuset och minsann. Där var den! haha
Dagen idag är en enda stor vardagsmotion, jag menar. Lyckades också konka hem på en stor väggspegel genom halva Norrköping, utan sju år olycka. Dock redan med träningsverk!
Puss på er

9 Oktober - Hösten är här

Hej på er :)
Här kommer ett inlägg från ett hösthärligt Norrköping! Anledningen till att jag varit lite seg på uppdateringar är att jag har besök från världens bästa kompis, Mary! Vi bara chillar, myser och pratar igen ett helt år eftersom det var så länge sen vi sågs. Gårdagen tillbringades på stan där vi kollade i inredningsbutiker till lägenheten och kvällen blev det badkar och thrillerfilm, mysigt är rätt ord för denna härliga helg.
Idag har det varit fantastiskt höstväder med såndär skön bitande luft och strålande sol, så vi satsade på att ta med kameran för att föreviga lite fina stunder av den fantastiska höstsolen & allt det som jag älskar med hösten.
Vi satsar på en helg utan fest och iställer blir det te, mys, godis och IDOL! kvalitétstid med märlanpärlan är underbart. Ja, ganska otroligt att vi kännt varandra i hela 21 år, från små knoddisar där vi bott 50m från varandra och rusat över för att berätta minsta lilla idé, hemlis eller annat och måste ju medge att det fortfarande samma sak. Nu bor vi visserligen inte 50m från varandra, men jag är tillbaka i Sverige & att nu bara ha ett telefonsamtal eller tågresa bort är helt klart top notch!
Puss & Kram
Ingrid
( som har namnsdag idag!)
kanelbullens dag!

Idag är det en hyllning till våran kära kanelbulle som jag inköpte 4 stycken nybakade från bageriet som ligger här i huset till mina tappra målare! För tro det eller inte, men nu är mitt rum helt färdigmålat, möblerna är monterade och väntar på att ta plats i mitt fina rum. Vi har fixat sen klockan ett imorse. Från blått, till finland, till äggskalsvit och det har blivit perfekt.
Nu sitter jag här med Siri som är tillbaka från Paris, slappnar av lite och ska snart hoppa in i duchen och försöka mig på att få ut tovorna i håret av vit färg..
Imorgon blir det introduktion för praktiken, yeeey!
Puss & Kram
från NorrkÖping DUÄ!


3 oktober - Mitt alldeles egna paradis

Jag är så lycklig. Jag sitter i min nya soffa, i min nya lägenhet med ett I.Söderbäck & ett S.Engberg som står på dörrposten, jag känner att vi kommer att få det helt fantastiskt här! Helgen har varit så mysig tillsammans med mami & papi som kom ner och hjälpte till med stora flyttlasset, en heldag på IKEA med ny säng, nytt skrivbord, fix till garderoben och mycket mer som jag ska itu med imorgon och montera ihop ( det kan bli spännande eftersom jag redan skrikigt ganska högt åt en lampa).
Imorgon kommer Siri tillbaka från Paris och då har vi våran första natt i vårat nya kribb, vårat fantastiska stället. Och vetni en sak till, kommer ni på övernattning garanterar jag att ni blir bjuda på nybakat bröd till frukost, vi har nämligen en sockerbagare precis runt hörnet.

Tack för en härlig helg mamma och pappa, och för all hjälp med allt fix. Ni är fantastiska.

Puss&Kram
Ingrid

RSS 2.0