28december- Ipod&CherryCreek

Hej Sverige!
Har precis krypit ner under täcket och snart är det dags för sömn eftersom jag ska upp tidigare än tuppen imorgon. Till höger om mig på nattuggsbordet ligger Ingrids nya stolthet och lyser:En rosa Ipod Nano ( den här gången hade jag inte ens svårt att välja färg) och den är MIN! Köpte den idag för mina julklappspengar och jag längtar efter att få börja fiffla med den, lägga in musik och numera få springsällskap. Skakar man på den byter den låt, jisses vad fiffigt! Nyårsklänning är införskaffad, två stycken t.om och det blir ju lite dilemma, för jag kan ju inte kombinera en svart tubtopsklänning med en rosa som är helt olik den första. Så vilken ska jag ta? ;)
Eftermiddagen har varit toppen, Elin kom och hämtade mig i sin monstertruck ( tro mig den är enorm) och vi begav oss mot Cherry Creek men jag kände mig ganska lugn i denna enorma bil för det kändes nästan som att vi satt 2m över alla andra bilar, vilket vi nog gjorde också..
CherryCreek var mysigt&bra , shoppade lite mera på rean och avslutade dagen på restaurang. Hemvägen i Elins monstertruck gick bra, vi tog oss knappt ut från parkeringshuset eftersom det var så lågt  i tak, men det gick vägen. Eftersom jag inte ville åka hem så tog vi oss en tur till Target, vilket hade stängt och resulterade i att vi fastnade på Targetparkeringen och inte hittade en väg ut.. Efter att ha vimsat runt med bilen på en tom parkeringsplats hittade vi äntligen hem till mitt ställe. Då stängde vi av bilen och lamporna och satt ett tag där och pratmyste innan det blev dags för sömn. ( Detta inlägg började skrivas igår och avslutas idag)
Och en sol går till världens bästa Kesti och det där som kallas syskon. Att någon kan få en glad på en handvändning och få livet att bli så mycket gladare, då är man väldigt bra. Syskon är bland det bästa man kan ha, alltid vet man att dom finns där och är tillförlitliga till 100procent. Tack Kesti för igår, för dina kloka ord, för att du är min syster och jag älskar dig. Puss&Kram
Ingrid


My own, my precious!
Jag älskar dig.

27december- Victoria Secret&Ett försök till franska

Hej alla därhemma!
Klockan är 12 på natten och jag är precis hemkommen efter en väldigt lyckad shopping och readag med den franska tjejen Sophie. Sitter en en ny Victoria Secrets mjukisdress, rosa som det står Colorado i guld på och den är världens mjukaste. Eftersom Sophie hade ett giftcard på Macys så gick vi dit och där blev vi kvar i ca 2,5 timmar. Då man hittar en grymt skön massagestol kan man inte göra annat än att sitta där ett tag och eftersom Sophie har undefär samma beslutsångest som jag tog det ett bra tag innan giftcardet var förbrukat. Då vi väl var ute och började gå i resten av affärerna tjöt det varje gång vi gick in och ut ur en affär, då det efter ett tag upptäcktes att det var vi som pep. Eller rättare sagt Sopies underkläder;) Så det var bara att gå tillbaka och ta bort det. Dagen har varit toppen och jag har övat franska för fullt. Sopfies mamma ringde och hon pratar ingen engelska alls, vi skulle beställa glass och eftersom Sophie hade händerna fulla tog jag över samtalet med hennes mamma. Vilket gick sådär, jag sa:
Salut, un glas ala vanij silovple, je mapelle Ingrid, je suis Swedois så åter upprepade jag min glassbeställning för mamman typ tusen gånger eftersom det är det enda jag verkligen kan. Hon bara skrattade och babblade på med franska och jag förstod noll. Men jag fortsatte med glassbeställning och lite då och då kom jag på lite nya franska ord typ. au chockolat, nöff. Så det var verkligen en intressant konversation! ( ps, blunda för min franska stavning!)
Nu ska jag sova, är helt supertrött.
Puss&Kram
Ingrid


25december- Pannkaksfrukost&Juldag

Hej alla svenska julnissar!

Här är klockan två på natten och det är dags för sömn efter en mycket härlig juldag. Väcktes imorse av en mycket ivrig Sebastian som slängde upp dörren till mitt rum, hoppade upp i sängen och berättade att jag måste skynda mig upp för att tomten hade kommit. Och visst hade han det, tre julstrumpor satt ovanför spisen, mjölken var uppducken och kakorna slut så visst hade han varit här under natten. Jag tror även att han verkligen tjuvkikat på mig och sett var jag tillbringar kvällarna eftersom min strumpa innehöll ett giftcard på Starbucks och en liten starbucksmugg att hänga i granen nästa år:) Gick runt och myste i pyamasen hela morgonen och alla åt en riktigt Juldagsfrukost bestående av Amerikanska pannkakor och sirap. Efter frukosten blev det promenad ute i det härliga vädret och kvällen blev det ett riktigt juldagsbord med allt vad det innebär, dock helt olikt det svenska julbordet:)
Både julafton&juldagen har varit två toppendagar och jag ska somna med några erfarenheter rikare.
Godnatt alla där hemma!
Puss&Kram
Ingrid24december- Tomten kom ändå till USA!

Hej alla därhemma!
Det är lite roligt då man tänker på det här med tiden, här har julafton precis slutat och snart ska jag krypa till kojs, eran dag börjar snart och då är det juldagen hemma i Sverige. Imorgon påbörjas min juldag på ett helt annat sätt, med ännu mera julafton kan man säga, lite lyx ska man väl ha det med blandade julfirande. Tänk att denna julaftonsdag blev så lyckad, jag som varit så nervös för att allt bara skulle vara jobbigt och fyllt med massa hemlängtan. Men istället så kom Sverige tomten hit till Usa också och jag fick under en timmes skypande vara med på julklappsutdelning hemma i Sverige:) Påbörjade dagen med lussebullar&pepparkaksfrukost hos Alexandra, slog in de sista klapparna och hade en riktigt mysmorgon. Vidare mot julbord här och sen var det dags för julklappsutdelning, hemma i Gärdås lyckas det alltid bli så att ett tema hamnar på julklapparna och jag tror det gått fram att jag är en något frusen person. Vantar, stickade strumpor, mössa och filt, kan det bli bättre:) Så nu sitter jag här i underbart härliga strumpor från Solan&Kurt, glad av alla juleklappar och  har myst till en väldigt fin film med familjen här, Its a wonderful life, och det är väl det vi har. Ett underbart liv:) Med en familj som man älskar, syskon, syskonbarn och fantástiska vänner!
Tack för alla julklappar, solan&kurt för varma fina fötter, familjen för allt, Emilia ( för lussebilden, brevet och blixten texten! ;) ), Kesti&Elsa för mina supersöta dalahästar som pryder öronen, guffa och gudmor för nordeatomtens bidrag! TackTackTack, ni är underbara!
Puss&Kram
Ingrid
24december- Julafton

God jul alla därhemma!
Nu är det natt i Sverige och imorgon då ni vaknar är det julaftonsmorgon,hoppas ni alla får världens bästa jul!
Här har jag precis gjort mitt absolut första ( och sista pepparkakshus), det tog ca 2h av tålamod och väl färdigt skulle jag göra en dörr, vilket resulterade i att hela huset brakade ihop. Nya tag och jag klistrade ihop allt, dags för att ta kort på huset brakade taket ännu en gång och m&m flög åt alla håll. Klistrade ihop igen och då det var dags för det slutsliga kortet var batteriet slut i kameran, men nu är huset på plats med 15 ihopklistrade delar fast på plats är det!

En gång till: God jul och ni är världens bästa familj, alla dagar&alla kvällar& jag älskar er, hälsa tomten från mig:)22december- Snart julafton&juldag

Heej.
Har precis kommit hem från näst sista julklappsshoppingen med miss Alexandra och Lina ocn nu är det bara en klapp kvar, vilken kommer var ungefär omöjligt att komma på vad man ska köpa. Jag menar, vad köper man åt en man 65år som man knappt känner? ( detta är då Mettas man vi pratar om). O M Ö J L I G T! så kära bloggläsare, har ni några ideér dela för allt i världen med er.
Har även bestämt att julaftonsmorgonen tillbringas tillsammans med Alexandra och det känns bra och skönt. Sen blir det att öppna svenska julklappar då, så får vi se hur juldagen ser ut. Här kommer ju tomten genom skorstenen. Inte som hemma i Gärdås där alla möjliga tomtar med olika egenskaper och personligeheter ramlar in. Jaa, gråskäggstomtarna är unika varje år. En från facket, en annan tomtemor med skägg, en hiskeligt förkyld och så många mera som kikat in där varje julafton. Och varje år ( även fast jag nu är 19) blir jag lika rädd, jag vågar fortfarande inte öppna dörren eller möta tomten ordentligt. Kanske är det bra att han här kommer genom skorstenen;) Fick även julpost från Emilia idag med paket och då var det svårt att inte låta bli att gråta, mest av att jag blev så glad och att jag allt saknar henne lite där i Falun. Kände igen handstilen och förstod att det var blixtens paket som landat här, det gjorde mig glad!
Även iår som alla andra år har jag varit snäll 24h om dygnet (-när jag sover), så vi får hoppas att tomten tar sig igenom skorstenen och fördelen med att vara i USA är att jag befinner mig i tryggt avstånd från att bli utnämnd till brunn!
Puss&Kram
Ingrid

20december- Ånglok och misslyckad julklappshandling

Hej!
Här är klockan halv 12 på morgonen, Alexandra sover som ett ånglok till vänster om mig och jag kan inte sova. Är pigg, men har verkligen ingen lust att krypa ur dessa två täcken och ladda för omtag med julklappshandling. För nu blir det budgetjulklappar till denna familj. Igår var det tänkt att vi skulle julklappshandla till alla, men vem lyckas med att hitta så mycket fina saker att det bara var tvungen att handlas till sig själv. Så nu står jag är med 20 dollar left och försöker febrilt komma på något bra, men allt löser sig alltid som en härlig storasis alltid brukar säga! Helgen har varit skön, dock även denna helg några incidenter som skedde i Alexandras hus, verkligen roliga men absolut bloggstop om detta..Annars kommer jag bli sönderskrattad och något mycket utskämd;) ( kan eventuellt berätta för Kesti på skypen sen, så känn dig betrodd, haha)
Både jag och Alexandra gjorde en impuls "klippaavhåret" på ett dropin, jag har klippt mig kortare och klippt upp lite mer så det känns mera som håret är lättare och friskare. Alexandra dock blev supermissnöjd och då hon sitter där i stolen och är nästan klar, pratar på svenska om hur fult det är varav hårfrisörskan säger: You look so sexy! Där kom det igen, jag har sexiga tår alexandra sexigt hår, särskilt när dom gjort som frisörer alltid gör. Fluffar upp luggen till max och håret står åt alla håll med hårfönen!
Nu ska jag försöka få liv i den som snusar gott under täcket och dra med henne på sista julklappshandligen,bankrutt med ganska nöjd med livet ändå! Det löser sig som Timbak säger
Puss&Kram
Ingrid


18december- Att svimma av massage, lussebullar&världens lyckligaste kram

Hej alla därhemma!
Blogginlägg på blogginlägg ramlar in och ser att senast jag skrev var igår, men här kommer ännu ett till. Bara för att jag inte kan sova, för att det är mysigt att ligga nedbäddad i pyamas med nyinförskaffad ljusstake, nybaktalussebullar och printa ner lite i bloggen. Idag har det verkligen konstaterats att min nacke och rygg är ett mindre vrak, har besök här av Metta som är massör så skulle hon bara klämma på några punkter i ryggen ( jag stående). Efter bara 2minuter börjar jag må så hiskeligt illa och bit av bit försvinner av omvärlden och det blir alldeles svart. Hinner utbrista: Nu kommer jag svimma eller spy, så Metta leder mig till stolen, ner med huvudet i golvet och sen kommer omvärlden tillbaka! Tydligen satte hon igång en hel massa saker i nacken och min kropp tog till sig det direkt, jisses.
Gårdagens inlägg var ett såntdär när man bara känner sig lycklig, att människor kan få än att må så bra. Även denna dag fick jag samma lycka. Jag var och hälsade på på Sebastians skola och visste att Skyler var på Kindergarden och jag har inte träffat henne på jättelänge, så jag gick och kikade in i hennes klassrum och när hon såg mig rusade hon upp från stolen, slängde sig i min famn och jag fick världen absolut längsta kram, det första hon säger är: I miss you Ingrid. Åhh, jag tycker så grymt mycket om denna härliga 5åring och hon gjorde mig så lycklig och glad. Att känna hennes glädje och hennes varma kram, hon är underbar den tjejen och hon fick mig att må så bra!
Eftermiddagen har tillbringats med 4h lussebak, satte igång med allting och då det var dags att hälla i mjölet så upptäcktes det att miss mjöl inte tänkte infinna sig. Fanns endast grahamsmjöl och det blev 40minuter till Albersson och då Pär väl var hemma igen, visade det sig att han lyckats köpa ännu ett packe graham. Så jag fick springa över till Julie och låna allt deras mjöl, men gott var det och magen är full av jul, så även sinnet.
Framförallt, fortfarande lycklig av Skylers varmaste kram.
Ta hand om er.
Puss&Kram
Ingrid


17decemer- lyckliga stunder

"Ler du fortfarande lika mycket? fortsatter du le sa mycket kommer du snart fa nagot pris for att du sprider sa mycket gladje :-)) "
Vissa studer och ord gör än bara lycklig15december- Även på gym lyckas vi med bravader

Hej alla därhemma!
Saker händer och jag lyckas med både det ena och det andra, fast vem kan i sin vildaste fantasi tro att ett gymbesök kan bli så händelserikt. Jag och Alexandra har bestämt oss för att börja träna ordentligt och på dagens shema stod  simning, så idag bar det iväg till gymmet för att först använda oss av "gåmaskinen", gymma lite och sen simma. Då vi är ombytta och klara var det bara att sätta igång, vad händer? Gåmaskinen får helt spader och hur man än står och trycker på den så verkar ingenting fungera, vi står där i säkert 20minuter ( och gymet är inte stort).Jag försöker trampa och Alexandra fixa inställningarna men dock utan resultat. Alla börjar kolla på oss som vi är helt korkade och tillslut utbrister Alexandra: Men Ingrid, det är iallfall bra att jag fixar inställningarna, för då får ju jag se smart ut iallfall! ( Tack för den!)
Efter många misslyckade försök rasar tillslut tramporna ner i golvet och vi inser att det är fel på hela maskinen! Vidare till simhallen eftersom vi inte vill tillbringa en minut till ett detta rum, VAD HÄNDER?
Bikini på och dags att hoppa i och simma då en amerikan kollar på oss och undrar om vi verkligen ska simma, och ja det ska vi ju. Han säger ingenting mer utan simmar iväg och vi känner oss tolalt borta men bestämmer oss för att byta till en annan bana i hallen där en tant simmar. Och hon simmar så långsamt så vi får både klöver och spader, men bättre än en som inte tycker att vi ska simma iallfall. Då vi har simmat ett tag upptäcker vi felet med allt, första banan står det en stor blå skylt där det står: Fast Lane, mitten av bassängen finns: Medium Lane och vi har lagt oss i Slow Lane bland alla gamlingar. Fick en kallsup då jag började skratta, men det var bara att fint simma vidare och varva tanten både en, två och tre gånger!
Det är superkallt och superhalt på vägarna och imorse var det -20, då man nyduchad efter simningen kom ut i kylan frös håret till is och jag ställde mig frågan: Vad gör vi här ( i denna smällkalla kyla!) ? Det är då denna människa som alltid förgyllerna dagarna med kloka ord och roliga uthopp från henne mun säger: Men Ingrid, hade vi varit någon annan stans i USA, där det varit varmt hade ju inte vi träffat varann!
Och precis just därför, hade jag inte träffat denna tokhärliga Alexandra hade denna tid varit helt annorluda och hon är en del som gör livet, USA, alla upplevelser till TopNotch! ( Det roliga är dock att man inte vet om det kan vara 20plus imorgon eftersom värdet kan pendla enormt!)
Japp, livet är helt enkelt lyckligt just nu och snart ska är jag väldigt sugen på pröva lyckan på en snowboard i bergen;)
Puss&Kram
Ingrid
 

Även om jag kände tusen så är jag 99,999999procent på att du fortfarande skulle vara världens bästa Alexandra! ;)
Top Notch i den smällkalla värmen!

14december- Sömnpratare&tredjeadvent

Hej alla därhemma!
Sitter på Alexandras mjuka golv och tänkte passa på att skriva ett blogginlägg innan blixten har duchat klart, idag är det söndag och snart ska vi iväg på julmys, äta svensk julbort och kolla på Kalle Anka och det ska bli myspys! Helgen har varit superskön och mysig och bästa dagen var lördagen, där vi egentligen gjorde ingenting. Började på Target och fortsatte sedan med att virra bort oss påväg hem till Alexandra utanför Cherry Creek och som ni vet så är ju jag och lokalsinne bästa vänner, vilket resluterade i att mina råd var noll värda!
Väl framme hos Alexandra blev det film och godis och då det var dags för att sova hade sömnen bestämt sig för att lysa med sin frånvaro, för både mig och Alexandra. Lina la huvudet på kudde och sen var hon borta medan jag och Alexandra sa godnatt 15.000 gånger när vi tillsut bestämde oss för att köra golvmysprat i repris. Så där låg vi, i köket på golvet med varsin temugg och macka till klockan blev halv 4, nedsläckt i hela köket med ljustaken som enda ljus. Sen lyckades jag somna och vaknade halv 11 av att Lina och Alexandra frågade om jag varit vaken för ca 5minuter sen, och nej det hade jag inte. För tydligen hade jag hållit ordentlig låda, sagt att Alexandra spottat i min mun och att hon fick mitt spott på hennes mun, suttit upp och pratat med henne och rätt som det var hade jag bett henne att hålla tyst. Jag och nätter, sov inte med mig..
Nu ska vi lyssna på lite julmusikk och adventsmysa och jag ska glömma bort att alla mina pengar precis försvann iväg till Victoria Secret, fast nöjd är jag minsann:)
Puss&Kram
Ingrid
12december- Golvprat&Trötthet

Hej alla därhemma!
Mamma&pappa har befunnit sig i Indien ganska länge nu och det känns verkligen att det var för längesen vi pratade, för att inte prata med mamma leder lite vidare till hemlängtan. Jag är trött och skulle offra mycket pengar för en dag hemma vid köksbordet och bara mysa just nu, imorgon är det lucia fast eftersom det inte firas här så blir det nog mest en vanlig lördag och det känns också lite småskumt. Liksom för ett år sen vid den här tiden var det lusselelle upp över öronen och det var supermysigt!
Kvällen igår var mysig och den tillbringades tillsammans med Alexandra&Pizza på köksgolvet i timtal. Jag kommer ihåg ett ganska starkt minne eller kanske ska man säga känsla sen jag var liten. Jag älskade att ligga på golvet mitt i köket i timtal och antingen somna där eller bara vara, man hamnade liksom mitt i smeten bland allt liv. Det var så skönt att bara ligga där och lyssna till alla ljud och allt som hände runtomkring.
Så efter att vi ätit pizzan igår var önskemålet mys på trägolvet, så där låg vi med varsinn temugg och bara pratade . Tills båda hade träsmak i rumpan och då förflyttade vi oss för vidare mys i soffan med öppenspis.
Föressten, kommer ihåg det vi pratade om innan jag åkte att när man ska till USA kommer man lära sig att älska kaffe, svaret på det är: no no no! Jag dricker fortfarande inte kaffe, men älskar starbucks varmchoklad, jag är fortfarande sämst på matlagning och har i nuläget lite småpanik efter som att jag fått kycklingfileér som jag ska ta hand om till kvällen och inte har en aning om hur man handskas med sånna saker. TopNotch med Starbucks, minusgrader med kaffe och kycklignfileér!
Ta hand om er hemma, jag saknar er verkligen och jag saknar er lite för mycket.
Puss&Kram
Ingrid

11december- korvar&klister

Jag har hällt klister på backen och sedan avsiktigt satt mig i det (bästa citatet nånsin ala Kesti!) och jag har även bäddat som jag ska ligga, det är komiskt och okomiskt på samma gång och en gång till återkommer detta ord, jisse amalia!
Annars går livet bra, var på Cherry igår med världens bästa Alexandra och det var super, har ju inte träffat henne på jättelänge så det var mycket som behövdes ta igen. Eftersom det är julhysteri här så finns det inte längre några fikaplatser kvar så det blev att sätta oss i matlekparken, en lekpark där alla saker består av bacon, pajer, hamburhare, bananer och mer därtill. Med en subwaymacka, starbuckschoklad och cookies lutade vi oss tilbaka på jättekorvarna och myste bland all julmusik!
Nu ska jag försöka få loss kläderna ur klistet och fixa pricken över i!
En mycket rolig sak inträffade precis. Då jag satt på planet till LA så träffade jag på en jättetrevlig människa som var runt 27 och han undrade om jag ville komma och hälsa på hans familj med fru  deras 2barn någon gång eftersom vi bor gaska nära varandra. Jag tog numret och namnen och har inte tänkt så mycket mer på det. Under pratstuden vi hade på planet berättade han att han turnerade mycket och sysslade med musik varav jag berättar att jag också gillar musik, frågar om det går bra i bandet om dom får några spelningar osvosv, frågorna var många och han svarade artigt. Så idag kom jag bara på att jag skulle söka på hans namn för att se om det fanns något av bandets musik på internet, och vad får jag fram...: http://www.youtube.com/watch?v=BKxnJ5iyC-w. Där har jag suttit och berätttat att jag gillar musik och undrat om det går bra i bandet, hahhaa. Så upptäcker jag att det är det bandet som gjort all greys anatomy musik osvosv. Så det känns ju kul att åka och hälsa på dom och klinka lite på gitarren då jag kommer dit, haha! JISSES
Puss&Kram
Ingrid


9december- panikmorgon&kloakråttor

Hej alla därhemma!
Klockan är här 13.00 och jag har nog haft min absolut mest hetsiga dag sen jag kom hit, allt har hänt och med magsjuka följer mycket som skapar kaos i tillvaron.. Idag var Hannas plan ombokat till klockan 10.45 och för att vara i någorlunda bra tid skulle den förbokade taxin komma halv 7 imorse. Startar dagen med ett toalettbesök som visar att mitt badrum drabbats av förstoppning, efter att man spolat svämmer det bara mer&mer vatten över och varken jag eller Hanna vet vad vi ska ta oss till. Saken är att jag var lite lat då Hanna var magsjuk och orkade inte hämta ordentligt toalettpapper, så det blev tjockare hushållspapper så både vatten och nervositetskänslorna strömmar ut från toan och efter ett tag börjas även duchen fyllas upp med ( ordagrant) SKIT!
Om ni tror att detta är det värsta, så tror ni fel, vi bestämmer oss för att avvakta och inte berätta något direkt eftersom jag håller på att svimma av nervositet, planen blir att skylla allt på Hanna så fort hon har åkt eftersom hon aldrig kommer träffa dom igen. Åker Hanna, kommer taxin? NEJ! Dom har tydligen ringt 4 på morgonen för att berätta att det är för mycket snö för att köra taxibil och alla andra taxibolag är fulla och nu är kaoset ett faktum. Det blir att slänga in alla väskor, med en "nuärdetkoktafläsketstekchristin" och där försvann Hanna mot Sverige. Kommer sakna den lilla nöten så det gör ont.
Själv fick jag i min hemlighet handskas med kväljningar och SKIT som vällde upp ur duchen, men eftersom det inte verkar som att någon förbättring sker fick jag ta tjuren MELLAN hornen och berätta att det var stopp. Det blir att ringa mr plummer som får genomsöka hela badrummet och jag har aldrig varit så nervös sen jag kom hit, att han ska komma och säga att jag lyckats stoppa hela toalettsystemet. Vad händer, och vad visar sig? Ingenting annat än att mitt bland dessa kloakrör sitter en nedspolad blöja! ( boven var inte jag)
Ha en fin dag därhemma!
Puss&kram
Kloakråttan

8december- jag&tidningsrubriker

Hej alla därhemma!
Blir ett kort inlägg denna gång eftersom jag ska passa på att njuta av den sista dagen då Hanna är här, vill så otroligt jättemycket inte att hon ska åka hem. För det kommert bli så tomt när hon åker, sådär alldeles för tomt som man inte vill ha det..
Skulle mest infomera om en ganska roligt upptäckt som gjorts av Alexandra och Hanna sen jag kom hit som jag inte ens tänkt på, jag har någon sorts dragning till tidningsrunriker. Alltså inte att läsa rubriker, utan så fort det händer något, bra eller dålig så måste jag formulera om det till en rubrik.
"19åring på besök i USA spydde ner Colorado"  Hannas magsjuka
" Ung kvinna i USA drabbades av Helmut, fick åka akut till sjukhus" Alexandras huvudvärk
" Flygplan krashade över ett hus i Littleton, aftonbladet i lågor" Ett flygplan som flög supernära vårat hus

Jaa, rubrikerna är många i mitt huvud och så fort något händer föreställer jag mig hur det skulle kunna bli . Sen jag kom hit har det trycks hundra rubriker om dagen och jag blir lika utskrattad varje gång då det landar en nytryckt rubrik från Ingrids huvud eftersom jag inte ens tänker på förslagen av av rubriker som hoppar ut ur min mun!

USA saknar en besökare, räddningstyrka sätts in, stanna Hanna!
Puss&kram
Ingrid

5december- Magsjuka härjar, julparad&julstämning

Hej alla därhemma!
Livet rullar på fortare än vanligt och vänder hit och dit i nya riktingar, här härjar magsjuka och klockan är 3 på natten. Hanna har blivit superdålig så jag har precis avslutat samtal med Delta Airlines och bokat om hennes flyg till tisdag eftersom hon inte skulle kunna flyga imorgon. Har lärt mig en sak utav detta, efter att jag hade haft magsjuka, har vi skämtat och jag har sagt: Hanna, kan inte du se till att få magsjuka på söndag innan du ska åka hem, så kan vi boka om biljetten och du stannar längre, och vad händer...? Inte visste jag att mina ord hade så stor inverkan på magsjuka!
Dagen har annars varit väldigt bra, har slagit in alla julklappar till hemma, dock hanns det inte med några rim så det får bli en nödlösning på detta, har skrivit nummer på alla paket så jag kommer ihåg vad det är i dom, och sen får jag skicka rimmen hem till Gälös lite senare ( förvarning familjen på att det är världens absolut fulaste godjullappar!). Jag blev så trött så det slutade med att jag bara skrev namnen på paketen, men det blir bättring sen;)
Har varit nere DownTown idag på julparad och ännu mera julstämning har innfunnit sig hos fröken söderbäck, julmusik, orkestrar och alla möjliga sorters julfilurer fyllde upp gatan med ljus och musik, avslutades med glögg och våffla!
Nu ska jag sova, även fast det där supertrötta har gått över till pigghet så vet jag att jag kommer somna så fort jag bäddat soffan och lägger huvudet på kudden.
Vips och Godnatt
Ingrid

5december- Maginfluensa

Det finns vissa stunder då man får såndär extrem hemlängtan, då man önskar att man kunde vara hemma iallfall 24h och bara vara. Då man önskar att mamma fanns i rummet intill, bara för att känna att hon var där, fixar med avslagen cola, kommer och tittar till än och såntdär som föräldrar är väldigt bra på. Började må illa igår och sen fortsätte det med riktig magsjuka, så just nu sitter nog USA,s både tröttaste (och smalaste) tjej här, fast är iallfall på bättringsvägen nu. Kommer ihåg då jag var liten, varje gång man fick magsjuka köpte pappa alltid en tecknad snövitfilm när han kom hem från jobbet så varje gång man blev sjuk visste man iallfall att det kom något bra med det! Så nu pappa väntar jag på en tecknad snövit och de sju dvärgarnafilm på posten här! Fick ringa till mamma och pappa i Indien och prata av mig lite. Nu ska jag kolla på lite film och äta första maten sen igår, en banan!
Tack Lina som gjorde min dag med att skicka detta youtubeklipp, att ständigt bli kallad Inga from Sweden visas nu hur det känns, ni MÅSTE se detta, hahahahha:D
http://www.youtube.com/watch?v=iwuUskHcWyA

Ha en fin dag hemma i Sverige
Puss&Kram
Ingrid3december- Hanna, julmys&galenskaper i överflöd

Hej alla därhemma!
Hur ska jag börja detta inlägg när det finns så mycket som jag skulle vilja dela med mig av, det viktigaste av allt: Hanna är här, vi har grymt kul och jag är lycklig, önskar att det aldrig ska bli söndag och att hon alltid ska åka hem så vi kan fortsätta med dessa galenskaper som ramlar över oss i överflöd! Julstämningen har infunnits sig här i USA  och hos mig, igår bakades det lussebullar och kikades på julkalendern, idag var det pepparkakor som stod på listan, julmusik ur högtalarna och första adventsljuset tänt. Fortsättning av dagen bar det av till forever21 med Alexandra, lite julklappshopping och avslut på starbucks med 4 franska tjejer ( tack Jörgen för fransklektionerna som gav mig SÅ mycket!) Visade iallfall att jag kan beställa glass på franska...
Efter starbucks och på hemvägen inträffade det som var pricken över i, grädden på moset och allt det där som inträffar med Hanna, överflödsinträffar! Jag körde och det var inte sådär jättemycket trafik och Hanna hade precis berömt mig för att jag kör bra bil ( med tanke på all den rusningstrafik vi fick klara oss igenom under gårdagen). Iallfall så kommer vi till en jättekonstigt korsning där man ser två infarter då man ska svänga vänster och allting ser lite knas ut. Jag stod längst fram i bilkön och hade massa bilar bakom mig, det var rött ljus och vi satt länge och diskuterade i vilken av de två avfartsvägar till vänster jag skulle ta, varav Hanna med riktigt seriöst och tillförlitlig ton säger: Men Ingrid, det spelar faktist ingen roll, men för att vara på den säkra sidan, så tar vi den längst till höger. Jag litar på denna tjej som har haft körkort i undefär ett år och när det är grönt kör jag på den högra sidan, ser mig om i backspegeln och upptäcker att alla, absolut alla andra bilar svänger på den första avfarten! Vilka slutsatser kan man dra av detta, jag befinner mig på fel sida vägen med bara mötande trafik och fick gasa på utav bara sjutton, göra en otroligt konstigt sväng på en infart som var till för den andra trafiken och efter detta utbröt sånt där riktigt "ontimagenskratt" och tårar. För vad kan dom ha tänkt, alla bilar bakom oss? Vilken idiot är det som inte svänger där man ska, kör ut mot mötande trafik, sedan brassar på med gasen i botten och gör en tvärsväng ut på vägen?! Skulle jag haft en filmkamera skulle detta vara dokumenterat, kanske även preskiberat (eftersom bilen jag kör inte är min egen och att den redan utsatts för mycket i denna amerikan trafik). Så detta förblir min och eran hemlighet forever and ever!
Nu ska jag sova så jag är redo för nya äventyr imorgon och troligtvis vakna med träningsverk för allt skratt, med Hanna i huset kan allting hända och tro mig, då menar jag allt...
Hade Guld!
Puss&Kram
Ingrid


1december- Santa Barabra, fårherårtågo&engångsrakhyvlar

Hej alla därhemma!
Har varit lite glest på bloggadet de senaste dagarna eftersom jag inte haft så bra internet men här kommer iallfall en uppdatering från en Ingrid som är lycklig från tårna till huvudet efter en helt underbar vecka! Har haft så roligt och upplevts så mycket, levt loppan&livet med Hanna och träffat på en massa mysiga människor. Det känns konstigt att sitta här och se ut genom fönstret, snön täcker hela marken det är strålade sol och kall luft, för mindre än ett dygn sen stod jag på stranden i Santa Barbara och badade fötterna i vattnet. Santa Barbara var ett perfekt avslut på en perfekt vecka, två block ner till stranden och kan man bada även fast det är december så är det bra ( dock fanns det vissa som var ena riktiga badkrukor och knappt kunde ligga i mer än 2 minuter!) Första dagen då vi var där lyckades jag med det bästa och fick sedan höra det under resten av visiten, vi skulle bestämma hamburgare och då jag beställt min frågar hon som tog beställning helt seriöst: "fårherårtogo" och jag förstod absolut ingenting. Frågade gång på gång vad hon sa och hon upprepade mer och mer irriterat, "fårheårtogo". Tillslut visar det sig att en visar dig sig att Hanna gått och satt sig varav Andreas står och tittar på när jag fattar absolut ingenting av "fårheårtogo", utan att ge mig någon som helst undsättning.. Efter ett tag säger han: Ingrid, hon säger for here or to go och då trillade poletten ner ( som pappa brukar säga då jag räknar matte)! Jag förstod vad hon sa men inte riktigt innebörden av det hela, så jag svarar: yes, we sit just around the corner och hon tittar på mig som jag vore helt borta. Så Andreas får komma till undsättning och förklara att vi sitter här och ska inte gå! haha, lyckat ingrid söderbäck för under hela santa barbara vistelsen har jag fått höra: FÅRHEÅRTOGÅ Ingrid;)
Nästa kväll var det middagsmys vilket nog är den absolut roligaste middag jag har upplevt. Det börjar med att vi ska försöka hitta en billig restaurang och Andreas är 100procent säker på att den resaturangen vi funderar på är jättebra i pris och har supergod mat ( alla var sugna på pasta). När vi kommer dit, har beställt dricka och får menyn, visar det sig att det billigaste kostar runt 30dollar och man kan även slå på stort och betala 75 ( vilket är nästan 600svenska). Jag kunde inte hålla mig för skratt, efter att inte ha träffat Lina på en vecka och vara lite lagomt övertrött så utbröt det världens största skrattattackmed tårar som sprutade och som inte gick att få stopp på. Och det blev ju inte bättre då det visar sig att Andreas inte heller ätit där, utan att det var någon av hans kompisar. Top notch med denna middag är avslutet då det är dags för betalning och jag ska ta fram plånboken, men ingen plånbok där inte.. JAG Karin Ingrid Lovisa Söderbäck har istället för att lagt i plånboken lyckats med att lägga i ett knalloranget paket  med 25 engångsrakhyvlar. Alltså hur i hela fridens namn lyckas man med det, lägga rakhyvlar i handväskan iställer för plånboken? Skrattet denna kväll tog inte slut, ingrid i ett enormt nötskal, javisst!
Första julmyset tillbringades också Kalifornien, glögg pepparkakor, julmusik. Promenader på stranden och utsikter så otroligt vackra, livet kan inte vara bättre!
Denna resa har varit en bland de bästaste jag haft, Hanna&Ingrid är ett dreamteam!
Idag är det första december och eftersom julen är det bästa som finns ska ska jag med första adventljus tänt kolla på första avsnittet av julkalendern!
( Massa bilder kommer i nästa inlägg då jag lagt in allt på datorn)!
Puss&Kram
Ingrid

RSS 2.0