27november- Hollywood, walk on fame och lycka!

Hej därhemma!
Sitter här vi datorn och solen skiner utanför för fönstret, det är Thanksgiving och här ropas det för fullt på gatan! Dagen igår fylldes även den med tusen roliga saker, ännu en tripp till Hollywood eftersom vi kände att vi ett gjort färdigt denna stjärngata och kändislivet! Dagen började bra, av en 5 meter bred gata lyckas Hanna med att trampa i en stor hundbajs, med ett hål i sin ballerinasko så fyllde det hela foten, men med tidsstress så blev det att supertorka skon i gräset och ett antal ett antal kväljningsattacker! Sen bar det vidare, tåget, blå linje, röd linje rakt in till Hollywoods värld och Walk on Fame! Jag hittade Ingrid Bergmans stjärna, blev lycklig, sen hittade jag Marilyn Monroes stjärna och då var lyckan total! Så nu har jag steppat runt på både Ozzy Osborne, Harry Potter, Will Smith och många andras stjärnor.. Fanns några tomma som jag tänkte att dom skulle få rista in, Ingrid Söderbäck;)
Vidare sen till Vaxkabbineten med kändisar och det var superhäftigt, Hannibal Lector stod och stirrade på oss, Jonny Depp vinkade från sitt skepp och jag tog farväl av Leonardo Di Caprio vinkade hejdå från båten! Då vi stod vid pirates skeppet skulle jag ta kort på Hanna, varav hela båten smäller till, som att det kom en kanonkula och hon flyger iväg! Jag tror att vi båda trodde att vi stod för nära linjen man inte får gå över. Det som senare visade sig då vi gått igenom hela vaxkabbineten var att det finns små filmkameror med kikare i, man får kolla i dom och trycka på en knapp och då man trycker på den så spränger det till i skeppet, nästan som dolda kameran!
Det regnade dock supermycket igår, men vi löste problemet och köpte två knallröda paraplyer med clowner på och jag kände mig som superturisten med LA tröja och Hanna med Hollywood tröja som var de enda som syntes på Hollywoods gator under regnskuren! Vi träffade under dagen en wannabe svenskamerikan i en butik och eftersom han blev överlycklig över att vi pratade svenska fick vi halva priset på allt, inte illa det!
Då det var dags att åka hem skulle vi beställa mat, jag hamburgare och Hanna sallad och servitrisen kom och frågade vad jag ville ha på min hamburgare och jag sa: Ingen svamp, ingen tomat, ingen lök och ingen gurka. Alltså en ganska (tallös hamburagare som vi Malung säger!), dock blev det någon sorts missuppfattning och Hanna fick istället en Caesar Sallad bestående av sallad och några kyckligbitar, själv jag fick en supergod hamburgare med lök tomater och allt möjligt;) KaninHanna och nöjda Ingrid, vilken kombination och eftersom jag är bränd av solen i ansiktet frågade även servitrisen och jag skämdes då jag beställde mat eftersom jag var så röd, haha! Komplimangerna bara flödar, rödfejjad och sexiga tår, javisst!
Kvällen avslutades med Thanksgiving, kalkon och sånna saker som hör Thanksgiving till, en dag för tidigt men det för att vi snart åker mot nya mål. Har träffat på massa roliga människor i våran ålder som vi hängde med, jag hittade ett piano, en notpärm och en tjej som spelade gitarr, så sjöng och spelade hela natten! Rösten är borta, men äntligen ett piano och musik sen jag kom hit, det tackar man inte nej till! :)

Nu ska vi göra oss klara för att packa väskan mot nya äventyr!
Ta hand om er!
Puss&Kram
Ingrid


25november- Disneyland!

Hej alla därhemma!
Idag hamnade jag på precis rätt ställe, Disneyland! Som föregående inlägg så kommer jag även få svårt att sätta ord i bloggen hur underbar och otroligt rolig denna dag varit. Disneyfantast som jag är så kan man inte bli lyckligare av att få se törnrosas enorma slott möta än då man steg in genom porten till Disneys värld. Riktig julmusik, julgranar och oändligt många lampor. Vi har fått följa med på äventyr med Pirates of the Caribien, Musse Pigg har i sitt eget hem pussat mig på handen ( han vägrade dock ge en puss på kinden). Jag har dansat med långben och fått se så mycket av Disneys värld och det kändes nästan som att gå omkring och vara en del av sagornas värld. Kom att tänka på Aino då jag satt i 3ds stol och fick följa med på äventyr, rätt som det är flög det råttor mot bilden. Vanligtvis brukar det ju bara finnas framför än, men effekter med vatten och råttor som knaprade på ens fötter fanns också där, jag var den enda som gallskrek!
Så många upplevelser idag och så mycket underbart och häftiga saker jag sett. Jag menar, att följa med på ett hisnande äventyr i Indiana Jones värld, där stenbumlingar åker mot än, bilar som tvärnitar och skelett som ramlar ut precis framför huvudet, DET var galet! Sen vidare till en tur till rymden, vi fick gå igenom ett stort austronautfartyg och sedan sätta oss i en rymdbil där det var en berg&dalbana som åkte och öppnade porten rakt ut i rymden, och det kändes som att jag svävade mitt bland alla stjärnor och planeter och rusade fram i superspeed utan att ha en aning om vilket håll vagnarna åkte åt eftersom det var alldeles svart ( och stjärnklart)!
Det som nog var det bästa, den bästa känslan när hela jag var genomfylld av lycka var den stora Disneyparaden. Disneys julmusik spelades och alla karaktärer kom i en enorm parad, lampor lyste upp hela vägen och eftersom det var mörkt ute så blev det otoligt ljus. Att befinna sig där, i Disneys värld, julkänsla från tår till huvud tillsammans med jultomten och hans renar, alver, Musse Pigg, Kalle Anka, hela jultomtens verkstad, ja allt som innefattar Disney och känna hur julkänslan och lyckokänslan infinner sig i hela kroppen.
Kvällen avslutades utanför Askungens slott med ett fyrverkleri som jag aldrig någonsin sett i närheten av, tusen olika färger, stjärnor som flög och så mycket mer.
Det finns inga ord för denna Disneydag, lycklighetsdag, galenhetsdag, skrattdag Hanna&Ingrid dag!
Notis: Att lära sig av sina misstag
Tips till nästa vänner som tänker bege sig någonstans till ett land där man inte pratar svenska, det är så lätt att glömma bort sig och prata om vad som helst, när som helst eftersom man hela tiden antar att ingen förstår. Idag såg jag en Disneyhatt på en tant och jag sa: Hanna, kolla in vilken cool disneyhatt hon har, varav Hanna svarar, Nej men fy vilken ful! Det hinner ta cirka 3 sekunder innan tanten vänder sig om och säger: NEJMEN HEJ!  haha, aldrig mera svenskt skitsnack här!

Dagen har varit underbar, och som jag sa, så tror jag inte det går att printa ner allting som upplevts och alla lyckokänslor som infunnit sig!
"Disneyland, where dreams come true"
Har inte lagt in några bilder än från idag, men däremot kommer lite från tidigare dagar i veckan med Hollywood och loppanliv i Los Angeles!
Puss&Godnatt
Ingrid


24november- Universal studios

Hej därhemma!
Jag är den lyckligaste människan som går i ett par skor och jag mår så otroligt bra! Mitt huvud är fyllt av intryck och äventyr och LA är så spännande med nya saker som händer varje dag. Kan erkänna att det kommer bli svårt att printa ner vad som har hänt här och det som upplevs!
Precis hemkommen från Hollywood och Universal Studios, sitter i nyinköpt LA tröja och benen värker efter en lång och fartfylld dag med så spännande saker. Universal Studios, stället där desperate housewifes serien spelas in, där Jonny Depp fightats med pirater och där miljonals med Amerikanska filmer tagit sin början. Vi fick följa med på en guidad tur och se hur allting ser ut, vad som man ser på filmer och hur det ser ut där allting spelas in, hur man bygger upp byar, hus, bilar som brinner, flygkracher, allting som vi dagligen ser på tv,n. Hur man skapar vattenfall, gör drukningsscner, skräckfilmer!
På universal studios fortsatte det med en åkttur med simpsons familj, där man fick sätta sig i ett rum och följa med på en hisnande åktur, där jag hamnade i yngsta dotterns simpsons mun och fick hennes spott i ansiktet, vidare till rymden där vi flög med Homer  och sen berg&dalbana ner, lukter, vatten och allting fanns! Efter Simpson fick vi följa med till Mumienfilmen genom en riktig bergochdalbana där allting var svart och runtomkring oss blev vi omringade av krälande skalbaggar, väggar där det blev tvärstopp och allt möjligt. Efter detta en tur till Jurassik Park, och vidare till ett galet hemskt hus ( ett spökhus!). Jag kommer ihåg de gånger jag och Mary varit på Lisebergs spökhus, vi har gråtit, skrattat och båda gångerna har Marys Axlar varit blodiga för att jag tryckt in naglarna i hennes axlar, och efteråt varit fyllda av adrelanin! Självklart tvingade jag med mig Hanna som protesterade högljutt mot spökhuset, efter många om och men gick vi in och det slutade som alla andra gånger. Skillnaden denna gång var att det blev tvärnit på både mig och Hanna då det stod ett äckelhemskt spöke som rusade efter oss, alla tvärnitade ( jag, Hanna och 5 som enbart pratade kinesiska, så vi förstod inte varandra). Vi förstod dock varandras skräck, och det slutade  med att jag blåhöll två av tjerna i ena handen och Hanna kramade om min mage, SÅ RUSADE VI! Det måste ha varit en sån rolig syn, har aldrig träffat dessa människor förut, men genom detta extremt hemska hus höll vi ihop, verkligen ordagrant höll IHOP. Huset blev bara värre och värre och tillslut vägrade alla att gå, så vi stod inklämda i ett hörn, då det väl dök upp två Amerikaner på genomgående tog vi alla tillfället i akt, och sprang efter dom, jisses är det enda ord jag har för detta. Jisses och hjälp vad jag var rädd. Skräckblandad adrelalinskick förtjusning kanske kan sätta ord på detta?
Dagen avslutades med en enorm vattenshow där man fick se alla olika effekter som finns i filmer, hur det brann i skådespelarna, hur ett riktigt flygplan krachade och brann upp ( skådespelarna som var med var tre stycken från CIA, det ni) ;)
Jag tror inte jag kan sätta ord på denna dag, och jag kan inte heller förklara allting som upplevts för då skulle denna blogg vara överfylld, kan iallfall erkänna att jag tusen gånger önskade att jag nån gång kommer stå där i Hollywood, fightas med Jonny Depp, eller ta tagning 1 2 3 bland alla de scener som finns där och tillbringa dagar där bland alla skådisar i Universal Studios, drömdröm, ja det ska jag drömma om inatt! Snälla, byt ut mitt efternamn till Bergman tack!
Tåget på hemvägen var också ett äventyr för sig, och jag har nog fått den absolut roligaste och konstigate komplimangen på mina 19 år. Vi står och väntar på bussen och självklart kommer frågan var vi kommer ifrån, vad vi gör här och osvosv. Denna kille som vi pratar med ville antgligen ge mig någon komplimang eller något, och det som sägs är:

You  have sexy toes!
Jag hade mycket svårt att hålla mig för skratt och vad ska man svara då någon med seriöst ansiktsuttryck säger detta? Så jag tackar för flirten, och tar åt mig av komplimangen;)
Nu ska jag krypa till kojs, vila huvudet, ta in alla saker som idag har upplevt och ladda energi för ny äventyr med Disneyland på shemat! ( bilder är på g!)
Puss&Kram
Ingrid med de sexiga tårna;)


22november- Hollywoodskylten&filmstjärna för en dag

En hälsning från LA!
Vi mår bra, jag mår helt otroligt bra för Los Angeles är så spännande! Och som jag sa innan jag åkte, med Hanna händer allt och tro mig, det gör det!
Under dagen igår bestämdes det att vi skulle bege oss till Hollywood bege oss till stjärnorna och ta en tur till Beverly hills och även en närmare titt på Hollywood skylten. Hela dagen började med att jag ska betala en heldagarsbiljett som kostar 5dollar och automaten bestämmer sig för att äta upp alla pengarna, vilket inte var det mest lyckade och jag försökte allt, peta försiktigt prata med den och sparka på den. Inget som helst resultat. Så kom det fram en polisman och sa att man kan ringa emergencycall och säga vad som hänt, och jag ringer dom och dom säger att jag ska gå av vid nästa station och få ett nytt pass. Självklart ska ju Hanna ändå ha ett pass och jag skulle betala hennes, varav jag står vid autmoaten och en röst ropar med jättehögt ljud: MISS INGRID, PLEASE GO TO THE EMERGENCY CALL, PLEASE GO TO THE EMERHENCY CALL! Jag gick dit och ringde igen, då visar det sig att dom har filmövervakning och dom hade sett att jag hade tänkt köpa en biljett, så då jag står där säger emergencycall " Jag skulle bara se till att du inte köpte någon biljett".  Så där stod jag, numera medveten om att Los Angeles har filmkameror överallt, så gör inget dumt här kära vänner!
Sen vidare mot Hollywood och det finns inte ord hur roligt vi hade det! Tog en guidad tur till Beverlyhills, fick se alla enorma kåkar som nästan ser ut som sims hus, Julia Roberts, David Beckham nuvarande hus, Elvis Preselys och Frank Sinatras gamla hus och tro mig, dom var helt galna! När vi laddat in bilder ska ni få se och ni kommer inte tro era ögon! Vidare på en skumpig tur till Hollywood skylten och även en blick på kyrkan där Marylin Monroe gifte sig!
Kvällen avslutades med Beatch fotboll i natten på en stor superhärlig strand, men massas roliga människor i vår ålder vi träffat här!
Så att dra en slutsats av gårdagen skulle jag säga: Top Notch och alldeles alldeles underbar!
Idag ska vi hänga med Ernie;)
Puss&Kram
Ingrid

21november- Los Angeles!

Hej därhemma!
Fick tillgång till internet här så jag kände att jag kunde skriva ett litet blogginlägg för att berätta att jag och Hanna har träffats, mår superbra och är genomlyckliga! Los Angeles är enormt och då menar jag inte lite enormt, utan enormt enormt och det är superbra! Hanna tror dock att vi är i Thailand eftersom hon var fjärde minut frågor om saker går att äta, om vattnet går att dricka, även hur många kackerlackor det finns och jag försöker gång på gång förklara att vi är i USA, vilket INTE är samma sak...
Allting gick faktist precis enligt planeringen igår, vi möttes upp på Los Angeles enorma flygplats sen vidare hit där vi idag har gjort oss hemmastadda! 30grader varmt och strålande sol, idag har vi bara tagit det lugnt och ätit mat vid vattnet på en mysig restaurang, Imorgon ska vi leka kändisar, bege oss till Beverly Hills och ta en närmare titt på Hollywood skylten, har en känsla av att denna vecka kommer bli fullspäckad!
Mamma, tack för chokladen, skönaste underställ som jag sitter och myser i, det var precis exakt vad jag behövde:) Kanske ska satsa på detta ett tag för alla tusen pyamasar som jag bosatt mig i. Bilder kommer imorgon då vi fixat sladden till kameran:)
Vi har klarat första dagen och är stolta över oss själva, good job som hyperamerikanska mammor brukar säga;)
Puss&Kram
Ingrid och Hanna ( som jetlaggad redan ligger i sängen och snart sover)


20november- Hanna&Los Angeles

Äntligen så är det 20november, som jag har längtat efter den här dagen! Hanna sitter på flyget påväg mot LA, jag har använt mig av pappas packningsmetoder och bara fyllt fjällräven ryggsäcken ( vilket jag borde ha mycket beröm för, ni som vet hur jag brukar packa!)
Kvällen igår hejdåmyste vi  på starbucks där jag drack två varma choklad som inte smakade någonting, men jag kände att det var varmt iallfall, jag fortsätter med c-vitaminkuren så det här ska nog gå prima!
Jag är pepp&lycklig även något nervös eftersom jag vet hur äventyr med Hanna kan sluta, plankor i huvudet, fast i ett däck under litervis med djupt vatten, skoteråkning med större incidenter, ja listan är lång och längre ska den bli!
Nu blir det nog ett litet blogguppehåll eftersom jag inte kommer ha med mig datorn, men får jag tillgång till internet så bloggar jag lite uppdateringar:)
Puss&Kram
Ingrid


19november- 80 dagar i Amerikat

Hej därhemma!
Igår efter skolan gick jag och Alexandra och pratade lite och räknade ut att jag nu varit i USA i 80dagar och än en gång blir jag lite förundrad över tiden. För ibland så känns det som att jag alltid varit här i en evighet, ja bra mycket längre än 80 dagar. Och ibland känns det som att det var alldeles nyss jag stod där på arlanda med Ainos frukost i handen tidigt på morgonen, vinkade och satte mig på planet mot någonting helt nytt. Ur led är tiden, och vi med den.
Första gången jag drömde inatt på jättelänge, drömde att jag satt hemma med mamma i soffan och kollade på Jordan och efter det gick ut med Hektor på promenad i mörkret våra enorma reflexvästar. Vaknade och trodde nästan att det var sant, att jag hade varit hemma och det var så skönt, att ha en sådär mammaingrid myskväll. Det som rubbade att det skulle varit en sanndröm var den avslutande parten att Jordan Rättsläkare efter promenaden hoppade ur tv,n och skulle göra oss sällskap med alla hennes rättläkarkompisar och ville göra om vårt hus till något sorts laboratorium. Den parten av drömmen har jag förträngt!
Jag saknar mamma.
Sen har jag drabbats av en dunderförkyldning, man kan inte bli smittad över skype va Marielle (!). Halsen svider och gör ont och jag är överlycklig att jag tvingade Johan slutade anväda nässpray så jag tog det och gömde det här. För inatt var det andnöd då fröken Söderbäck vaknade med helt igentäppt näsa, dock något lyckligare då hon hittade det gömda nässprayet! Känns verkligen som att det var något fel timing då det är en dag kvar till LA, men jag hoppas att solen gör att det försvinner!
Igår var det skola som avslutades på Starbucks med Claudia, Johanna ( Tyskland) och den mycket nämnda och topnotch Alexandra! Nu ska jag ta mitt andra glas med c vitamin och hoppas på att det gör dundersuccé så halsontet lämnar mig ifred..
Puss&Kram
Ingrid
Världens bästa mamma, alla dagar&alla kvällar

16november- Helgen

Hej Sverige!

Fredag Lördag Söndag och jag är nöjd med helgen, särsklit efter att ha visat mina superkrafter och brilianta bowlingförmåga. Jag menar vem börjar spelet med en strike, blir sådär lagomt supermallig och fortsätter ( kanske p.g.a malligheten), med att nolla iallfall 4 gånger på raken! 
Fredagens bästa var dock då jag och Elin skulle gå på toaletten, allting börjar med att jag ville ha ett kort då jag satt på en jättestor papperskorg som var superostabil, för jag ville visa att jag kunde sitta på den utan att jag skulle ramla.. Men gick det, NEJ? Lyckades riva ner hela papperskorgen och så även Elin när det var hennes tur, fråga mig inte varför jag fick idén för jag har faktist inte en aning.. Då vi iallfall kommit ut från toaletten kom paparatzzin själv  på att hon skulle ta kort på den manliga toalettskylten, fråga mig inte om den idén heller för jag har inte ett klokt svar. Det jag inte tänkte på var att det faktist kan komma ut människor därifrån och sjävklart råkar det blixtra till då en gubbe kommer ut. Han såg sådär lagomt livrädd ut och tittade på oss som vi var från en annan planet, Sverige? Jag bad inte  om ursäkt eller tackade för att få honom på bild, utan vi skyndade oss istället skrattande därifrån! Jisses, inga fler toalettbesök på bowlinghallen!
Lördagen lyckades jag  hamna på forever 21 ännu än gång och jag LOVAR jag hade shopstop och jag gjorde mitt bästa, men rätt som det är så stod jag där med en gul forever påse i handen innehållande ett par supersnygga klackskor och en tröja och jag vet inte hur det gick till!
Lördagskvällen tillbringades med mycket lek och mys med världens härligaste småtjejer, Skyler och Isabelle. Vad kan vara mysigare än att ligga och prata hemlisar med Skyler ( 5år) då Isabelle sover, fick lära henne att göra flätor i håret och nästa gång jag kommer och hälsar på har Skyler lovat att komma ihåg de svenska magiska orden som hon lärde sig senast då jag var där: "Jag älskar deidei "
Imorse då öppnade dörren möttes jag av  stålande sol, värme och termonetern visade på 20g, vintern har bestämt sig för att vänta ett tag till och jag är glad att jag har bildbevis för att den hälsade på oss en dag för nu har det vita återgått till grönt gräs igen!
Puss&Kram
Ingrid

14 november- Hela världen vit

En morgon när vi vaknar är hela världen vit, och vi förstår att vintern har kommit hit!
För 3 veckor sen: Fanns löven fortfarande på träden och lyste upp med alla olika färger.
För 2 veckor sen: Kom värmen som jag i 25graders värme solade i.
För 1 vecka sen: Blåser löven av träden och det känns som att man tillsammans med dom virvlar runt i riktigt blåsväder.
Sen blir det iskallt med mössa, uggs och vinterjacka, för att sedan en annan dag totalt tvärvända i vädret och bli varmt och soligt. Då jag imorse vaknade och kikade ut genom fönstet, är allt det gröna vitt och från himlen kommer snöflingor och täcker hela marken med snö! Enligt vädergubben ska det bli 20grader varmt på söndag igen...
Vi har byggt en snölykta och jag har börjat nedräkningen till svenska julkalendern som jag troget kommer följa på svt genom datorn! Även en liten upplysning om att det för tillfället är värmebölja i LA, 32grader varmt och snart lämnar jag denna vintervärld!

Matlagningakuten:
Idag fick jag förfrågan om inte jag hade lust att laga middag eftersom det fanns en kycklig i kylen som jag "kunde göra något gott med", växande panik med tanke på allt ris jag bränt, ugnar jag tänt eld på och recept som misslyckats. Det enda som jag faktist alltid lyckas med är kladdkaka! Så nu har jag letat recept på internet med kycklig som huvudord och hittade inte enda vettigt. Då fick jag superidén, ringa Astrid! Har fått ett enkelt och bra recept på kycklig som jag nu ska börja exprimentera med, för här är det middagsdags. Håll tummarna, Amerikas befolkning håll er inne och säg: Lycka till Ingrid!
NU ÄR DET FREDAG och dagens ros går till dataaffären som precis i tid skickade tillbaka en check på 100 dollar, i precis rätt tid!
Puss&Kram
Ingrid
11 november- Träningsverk&Starbucks

Hej!
Har precis gjort en personlig upptäckt angående mitt liv, mina armmuskler lyser med sin frånvaro! Jag menar, vem vaknar med hejdundrande träningsverk i armarna, efter att ha gått armgång i en lekpark ca 3 gånger igår! Nu blir det att gå armgång 10h om dagen och försöka slå det 5åriga barnen som slänger sig där och gör att det ser ut som det är världens enklaste sak! ( Tro mig, det är faktist svårt!) Fick ungefär samma känsla som första gången jag skulle åka snowboard, det värkte i varje del av kroppen och jag ramlade framåt hela tiden. Då jag väl lyckats stå upp på snowboarden mer är 5 sekunder, kommer en liten 4åring i hög fart och vinkar med ett brett leénde. DÄR slutade min snowboard karriär för evigt!
Skolan igår var toppenrolig, jag nämnde ingenting om några spindlar, hade ingen baklucka öppen och kom även på pricken i tid. Enda incidenten var att jag missade att det var röd gubbe och hör ett tutande tåg som kom i full fart, men det missade mig med en hårsmån, så det var lungt!
Dagen avslutade med Alexandra2 ( Brasilien)och Claudia (Tyskland) på starbucks med varm choklad, mycket mysigt!
Puss&Kram
Ingrid
För att min familj är det bästa jag vet!

11november- Californinen, Hanna&Tantvarning!

Hej!
Jag tror inte att jag har riktigt förstått hur nära det är tills jag står på Los Angeles flygplats tillsammans med Hanna, jag tror inte riktigt att jag insett att hon faktist ska hit i 3 underbara veckor och det jag verkligen inte förstått är att hon är här om 2 veckor! Jag längtar verkligen, sådär jättemycket! Vet även av säkra källor att det finns massa marabou choklad nerpackat i väskan och kan ju inte låta bli att se fram emot det också. Jag menar m&m har sin charm, men vad går upp mot marabouchoklad och mjölk!
Sen kom jag på en till grej som jag inte berättat om, har fått en ny kvällsrutin, varje kväll har jag och Alexadra över skype en bingolotto turnering som sker precis innan vi ska sova. På med datorn, bingo sen släck och godnatt, jag vet inte men någon sorts tanke passerade, tantvarning? ;)
Engelskalektion idag och det ska bli riktigt roligt, dock kanske jag bör satsta på det här " att tänka innan man talar" Första lektionen under engelskan pratade vi om om olika djur och läraren frågade vad som hade sex ben, varav Ingrid Söderbäck som vill svara snabbt utbrister: SPIDER! Spridda skratt och en något förvånad lärare, det var väl sånt man lärde sig i första klass, right? ;)

California here we come och spindeln har 8 ben!
Puss&Kram
Ingrid


9 november- Farsdag, Myskväll&Hardrock café

Hej alla hemma!
Nu ännu en helg slut och dom har en förmåga att rusa förbi, först är det fredag och sedan i nästa sekund så har det blivit söndag, jag hinner knappt blinka! Fredagen tillbringades iallfall hos Alexandra med myskväll och hela lördags förmiddagen slumrade vi gott, dock har jag fått mitt nya smeknamn efter natten.. Som ni vet så är jag väldigt bra på att inte vara riktigt still då jag sover, kan vara sådär superelak och slåss ganska mycket och under lördagen påpekade Alexandra att jag beter mig som en buffel då jag sover, och jag vet inte. Kanske ligger det något i det? Att jag beter mig som en buffel resulterade  iallfall i att det nästan bråkades om vem som var tvungen att sova med Ingrid i den mjuka sängen, istället för en stenhård soffa under nästa natt.. Lotten föll på Elin, som jag under morgonen tydligen hade börjat prata engelska i sömnen med!  Men jag är nöjd, kommer ju alltid ha mycket plats iallfall! ;)
Lördagen lunchades det på Hardrock café, där det kommer lunchas flera gånger, tänkte nästan försöka sno med mig Jimi Henrix gitarr till Kestis Jonas, men så tänkte jag att det kanske skulle vara dumt att ge ett tjuvaktigt första intryck! Så jag nöjde mig med att bara fota den, hoppas du klarar dig utan den Jonas!
Idag har jag tillbringat timmar på Target, shoppat 2 nya pyamasar, en grön med snögubbar och en ljusblå med pingviner och mamma det fanns ingen i din storlek, annars skulle jag ha köpt en till dig också!
Idag är det också alla pappors dag, och eftersom jag har världens absolut bästa pappa så kan jag bara säga till er som inte vet att han är den bästa pappa man kan ha. Nivet han som "aldrig " förlorar i Maja, " han som aldrig ljuger" och som jag vet att är väldigt  avsundsjuk på alla m&m som jag dagligen äter och visar upp i skypens webbcam!
Jag är så lycklig över att han finns i mitt liv! Alltid kloka råd, smarta ord, han är världens bästa pappa, alla dagar och alla kvällar! Så tack för att du finns, för att du är just min pappa och för att jag har dig..
Puss&Godnatt
Ingrid


 

6 november: Väderomslag&återgående tema: bilkörning!

Hej på er därhemma! 

Döda vinklar, parkering, backa runt hörn, hur går det nu? Jag brukar få många frågor om hur det går med bilkörningen här så idag kände jag att det var dags för uppdateringen. Särskilt efter den lilla incident som under eftermiddagen råkat inträffa. Så var ska jag börja, idag hade jag ganska bråttom iväg till engelskaklassen och bilen som jag kör har automatlås och det gick inte att öppna och jag kände mer och mer hur stressad jag blev. Och när Ingrid blir stressad tänker hon inte riktigt klart och istället för att kanske pröva använda nyckeln i dörren trycker hon på alla knappar som finns på den lilla automatnyckeln. Då jag stått där ett tag och tryckt går låset upp och jag kör i väg ( till detta hör att det är rusningstrafik). När jag väl är ute på den stora vägen hör jag hur flera av de bilar som passerar mig tutar, men eftersom jag lyssnar på Håkan Hellström i godan ro funderar jag inte så mycket på det. När tillsist en bil kör upp bredvid mig, drar vevar ner rutan, lägger sig på tutan och viftar med armarna förstår jag att troligtvis är mig dom tutar på. Direkt börja jag se mig omkring för jag förstår inte vad jag gör för fel, men efter en längre titt i backspegeln upptäcker jag att fröken Söderbäck ( genom sitt hetstryck på nyckeln) har lyckats öppna bakluckan, med innehåll golfbag, träningsskor m.m. Så vad gör man då, när man står i kö, rusningtrafik och omringas av tutande bilar? Kanske ska säga att det var känslan skratt&panik på samma gång, jag höjde volymen på Håkanskivan, skrålade med till musiken och försökte låtsas som att det regnade och som att det inte var jag som satt i bilen med öppen baklucka!
Men Kurt&Solan och Kjell, jag jobbar på döda vinkeln, men en extra spegeltittare som Alexandra sitter inte fel ( utan henne hade det nog varit pannkaka)!

Och den där supervarma värmen som befann sig hos mig för fyra dagar sen, har över en natt slagit om till isbitskyla! Första bilden nedan är 4 dagar sedan i Washpark, andra är från Starbucksbesöket idag. Någon skillad?
Nu ska jag krypa ner i min nytvättade rosa fleecepyamas, nybäddad säng och nystädat rum, det har jag längtat efter sen imorse:)
I magen värmer starbucks varm chocklad!

Puss&Godnatt
Ingrid och bakluckan!


4 dagar senare...

5november- Stereotypen Svensk

Hej alla därhemma!
Fick precis en väldigt rolig msn konversation från Vican som jag kände att jag behövde dela med mig med. Jag var inte vid datorn och ser att Vican skrivit att jag bara måste skynda mig att skriva för hon har kommit på en viktig sak och jag tänker på alla möjliga saker som det kan tänkas vara, valet, skola, väder, vad som händer i USA?
Så då jag frågar henne vad hon ville kommer hennes kloka funderingar:
" Ingrid, det är ju skitkul att du är lång, har långt blont hår, heter Ingrid och kommer från Sverige och du är ju smart! Du är ju till&och med från Dalarna.. Fast du har ju inte bondgård iallfall! "
Det bästa i samtalet var nog då jag frågade Vican när hon hade kommit på det, och hon svarar:
Det var nog då jag vispade grädde!

Fick känslan av att jag nog är precis den där stereotypa svensken som alla pratar om, alltså det visste jag väl redan, men nu har jag fått det på papper. Inga from sweden, ja jaaa jaaa
Tack Vican för summeringen av mig!

Nu ska jag ut och springa, sen vidare på engelska!
Puss&Kram
Inga from Sweden

Vican from Rightbay!

3 november- OBAMA 08!

" Change is the law of life. And those who look only to the past or present are certain to miss the future"

Att vara i USA 3 november 2008 är mäktigt. Först den där stela tysta stämningen då alla med spänning väntar på resultat, röster räknas och stat efter stat närmar sig reslutat. Sen på en sekunds vänds all denna spänning till lycka, tutande bilar, kramar, tårar, bussar prydda med Obama, taxibilar och hela staden vaknar till liv. Man blir lycklig av att vara här, se allt detta och ryser i hela kroppen!
Obama 2008,  yes we can!3 november- Från Halloween till Julpynt

Ibland känner man verkligen att man är i USA, jag menar hur många andra länder har redan börjat pynta med julpynt i alla vinklar och vrår? Halloweenhelgen avslutades på söndagen, måndag morgon då jag går till affären för att handla finns där julgranar, tomtar, ljusstakar. Ännu mer blir det på shoppingcentret, där är sofforna numera förflyttade för att göra plats åt slädar, julgranar och annat som hör julen till.
Vad ska man säga, nästa hållplats: JULAFTON ( eller juldagen!)
Verkar som det var sista dagen med 25graders värme idag, ser med spänning fram emot att se vad det omvadlas till imorgon..
Dagen ros går till skype, har fått någonting så jag ringer gratis en månad till alla hemtelefoner i Sverige och första tanken var såklart Barbro (nivet hon med världens bästa bullar!) Efter många signaler svarade hon och det var ett mycket bra samtal, så tack skype för lite mera kommunikation med dom därhemma, synd att man inte kan skicka äppelbröd över telefonen också!
Nu ska jag ut och springa, och hemma sover ni nog redan gott skulle jag tro:)

3 november imorgon, håller tummar, tår och fötter för Obama!
Puss&Kram
Ingrid

1 november- Partypumpor!

Hej alla därhemma!
Här sitter en sliten partypumpa som har halloweenat hela natten lång och har haft en helt toppenbra halloween! Kesti, jag blev ingen gammelsmurf, och inte blev jag en bäbis i min rosa fleecepyamas. Jag blev en Tingeling, ni vet älvan i Peter Pan så hela kvällen sprang jag runt tillsammans med ett gitarrfodral, en seglartjej, djävluar, och alla möjliga filgurer och försökte trolla med mitt trollspö! Kvällen tillbringades med andra partypumpor i Golden och det var riktigt roligt! Meningen var att vi skulle på förfest för att sedan bege oss vidare till stan för att gå ut där, men istället stannade vi kvar och satsade på en no sleep, vilket fungerade för mig och Alexandra, dock inte Lina som somnade med sin båtmössa på sne när klockan bara var 2! Själv blev Tingeling och Gitarrfodralet trötta och bestämde sig för att sova då klockan var 6, på med pyamasen och sovplatsen blev på golvet med en soffkudde och överkast som täcke ( tur för oss att alla lägenheter och hus i USA består av heltäckningsmattor, så det blev ändå ganska mjukt! ) Halloween måste upplevas fler gånger här, skulle nog säga att kvällen var top notch!
Idag tillbringades dagen i Wash Park i ca 5h, stålande sol, snicksnack och mys, kan det blir bättre!
Puss&kram på er alla svenska pumpor!
TingelingRSS 2.0