lite allt & ingenting

sitter i mitt kök och ser ut över en solig värld, ingen snö dock men jag antar att den förbereder sig att komma till jullovet istället. Finns en risk att det blir lite glesare mellan uppdateringarna nu, men jag ska göra mitt bästa. Praktiken drog igång igår och klockan ringde före 5. Man vet knappt vad man heter då klockan ringer & då jag ringer matilda för att checka att vi båda är uppe svarar en otroligt trött röst: ingrid, vad tänkte vi på då vi valde denna utbildning? och jag kunde inte annat än att skratta. två trötta huvuden påväg upp och ut i natten, typ. Dock var gårdagen riktigt bra och var så fylld med bra energi då jag gick hem,  klarade av så mycket själv igår. Egen inskrivning, PVK på första försöket och blodprov med blodsvar direkt. haha, inser att detta kan låta lite skadat, men är ju i denna värld just nu så bara att sätta sig in i det kära ni! ;)
Förövrigt är livet ganska bra just nu, det är mycket som finns framför mina fötter, mycket saker att räkna ner & längta till och ja. det känns bra. Jag vill mest att tiden ska öka lite i tempo.
Nu ska jag ut och njuta lite i solen innan bussen går mot US ( universitetssjukhuset)
puss


första advent

absolut perfekt gårdag, t.o.m så bra att krogen glömdes bort, kökets omvandlades till dansgolv & hade öppet till klockan 5, fantastiskt! Idag är det första advent, och som den absoluta julälskaren jag är så trotsar jag min huvudvärk & ser fram emot julmarknad, första pepparkaksbakning & mys hemma hos david och sofia med julfilm, juleskum & julmust och allting som hör första advent till. Känner redan nu att det kommer bli en fin dag!
Puss Ingrid

Blinka lilla stjärna där
lys så länge som du kan,
jag vet inte var jag är för
jag har just klivit i land

marken gungar än för mig
gör den likadant för dig

nu kan du få mig om du vill ikväll
vi kan få rummet att stå still ikväll
jag tycker om att stå intill dig

viska något i mitt öra
som jag aldrig hört förut
stanna hos mig hela livet
eller bara nån minut
marken gungar än för mig
gör den likadant för dig

nu kan du få mig om du vill ikväll
vi kan få rummet att stå still ikväll
jag tycker om att stå intill dig
25

så kom dagen, 25/11 och tentan är skriver, över 20 sidor, blåsor i fingrar & kramp i handen men iallfall 12 dagar framåt så slipper man tentaångest & kan bara fokusera på annat härligt! 5 timmar är lång tid och ändå kändes tiden alldeles för kort. Men just precis nu kära vänner så är det bara lycka inom mig, i helgen släpper vi ALLT & försöker oss på en tankefri helg och gissa om det blir en enastående festhelg när tentan är över och bästa siiriliri fyller år! lyckalyckalycka!!

24 november

Imorgon 08.00 - 13.00 så behöver jag alla tankar, hållna tummar & support jag någonsin kan få. T3 tentan & jag hoppas med hela mig att den kommer går bra.

PES

Brev till omvårdnaden.
PROBLEM
ETIOLOGI
SYMTOM
Jag vill bara önska omvårdnadsprocessen & PES ett hemskt liv och att ni hoppar från taket på kåkenhus & slutar förstöra för oss. ni ger oss alla panik.
epsa mig hit, sambanda mig dit & planera er åt ingenstans. ja, jag hatar er ( är ett hemskt och hårt ord och betyder önska bort)

Jag och Jennifer tar en paus nu och går till clinicum och sticker oss lite i armarna, kanske ger tillbaka lite motivation.
och ja, jag är bitter idag. Det är vi alla SSK T3, tro mig.

Måndag

För att citera Rebecka: Ingsiblingsi!! om det är någon som ska bli ihjälpussad så är det DU!!

Det är precis det jag tänker bli när jag och johanna landar på Teneriffa, bli ihjälpussad av mina enastående fina vänner, pussa ihjäl dom, bestiga teide, åka till vattenland & tillbringa timmar i solen!
När livet som det är nu. Ett totalt kaos, både organiserat och ibland helt utan struktur med patofysiologi som tar upp hela tankeverksamheten så är det bara att blunda, längta & veta att för varje dag som går, så blir det ett steg närmare och det gör mig glad i absolut hela mig!

Kan ni tänka er att jag får lyckan att ha tre av mina fantastiska stjärnor i min närhet en hel vecka i sträck? Sånna där pärlor som man bara vet att de kommer finnas där föralltid & som man delar så galna, roliga, sjuka och fantastiska minnen med.
lyckalyckalycka


Kick down och ett liv fyllt med pasta och heinz med min älskade dansk!
Seaclub & akrobatik, alltid och varje dag
Fantastisk roadtrip med rebecka i bergen på mallis!

godnatts fina människor

Det finns ju inte så mycket uppdateringar om denna helg, dock finns nog desto fler efter nästa! En helg fylld av plugg och jag känner att hur tentan än går kommer det vara fantastiskt att det faktist någongång är över & att få en helg utan någon skola som ständigt stressar, pressar och panikar inför tentor. En helg med Siris födelsedag väntar, tentaångesten dumpad i strömmen, massa människor kommer inta våran promenaden & kvällen blir med trappan eller värmekyrkan som mål. Kan ju inte bli mer fantastiskt! Gäller sig bara att hålla sig undan ifall fröken lerner får för sig att ta ett "sista" besök till baren.....

Kvällen blev fin med middagslagning & mys och jag och matilda har kommit till insikt. Vi två, i Kläppen tillsammans med en stolslift och störtlopp skulle nog bli den bästa vinteraktivteten. Nu gäller det bara att få skellefteåbruden att inse att hon bör besöka malungsskogarna till jul!

19 november

Väldigt annorlunda lördag för att vara en lördag i mitt liv. klockan ringer 08.00 och efter att ha utmanat karl på dancemoves och skrattat mig trött så gick den vanliga vägen mot skolan för att nu äntligen få komma hem & slappna lite av. Gårdagen blev fin med pannkakor som övergick i magont för allihopa ( men lätt värt det)  & självklart idol tillsammans med fina vänner.
Det blir en tidig lördagskväll för fröken söderbäck, med en ännu tidigare morgon.
jag längtar lite mycket hem. annars så skulle jag gärna sitta på ett sistaminuten flyg påväg mot ingenstans och överallt.

dock finns det ju sånna där fantastiska stjärnor som får en att inse hur otroligt lyckligt lottad man är i detta norpanliv. förgyller varendaste dag med sjuka skratt, kloka ord, glada ögon, topsnäsor & fallafelararna & idag vaniljbullar.
ps. ditt bröd är mest på plus!

18november. överallt & ingenstans

Idag är jag lite trött på allt, trött i kroppen, trött i huvudet och trött för att jag inte kunde sova & känns som att fokus inte är där det borde vara, vilket ger mig lite smått stress för att all energi måste vara på denna monstertenta, vilket inte går alla dagar. Man får peppa sig med att diabetes & njursjukdomar sitter klockrent & det blir att ta nya tag med hjärtkärlsjukdomar imorgon tidigt igen.

Skönt iallfall att det är fredag & att klockan någongång faktist blir 20.00, pannkakor & idolmys väntar, behöver jag mer än någonsin idag.

Väldigt förenklad, men väldigt uppmuntrande saga om det jag försöker förstå mig på idag, godnattsaga eller lite fredagsläsning! LÄSLÄSLÄS

http://s860425.blogg.se/2008/november/en-ratt-bra-forklaring-pa-aterosklerosprocess.html

Höst i norpen med världens bästa siri!
snicksnack om att det alltid är jag pratar i telefon sirisiir, söt är du!

17 november

Finns inte så mycket uppdateringar i livet just nu, mer är att livet tillbringas på skolan med fina vänner & hårt pluggande. ja, nästan så att det sprids planer på att ta med sovsäck, frukost & köra första övernattningen på Campus. Varför inte? Vore ju lite spännande, lite läskigt och framförallt väldigt roligt! Ingenting är ju omöjligt för SSK T3, speciellt när mina pluggmates är Matilda, Jennifer och Sofia!

Lyckliga stunder med en fin syster & min lillprins.
Den varmaste kramen man kan få :)

15 november. sådärja

Onsdag: Njure + Urinvägar
Torsdag: Diabetes typ 2
Fredag: Hjärtinfarkt
Lördag: Hjärtsvikt
Söndag: Syra - Bas balansen
Måndag: Kol
Tisdag: Omvårdnad + arterosklerosprocessen
Onsdag: Smärta & Labbvärden
Torsdag: Läkemedel, cellverkan & repetition
Fredag: TENTA 08.00 - 13.00

Så går vi i pluggidé, snygga som alltid! ( speciellt före utgång som bilderna nedan)14november

jag älskar födelsedagar & fint väder. Idag är det födelsedag för jennifer som blev en liten luring då jag skickade ett såntdär härligt sms: kan du möta mig utanför kåkenhus, tror att vi behöver prata om en grej. Som sagt så var det ju bara en luring så då sms,et skickades stod jag och sofia uppladdade med rosa rosor och kinderägg och självklart otroligt fin sång ;) Då Jennifer kom ut från bibblan, skakig på handen så blev det lite skolfirande. Så hipp hipp hurra för dig fröken Carlsson!
Just precis nu är det någon som sitter i biblioteket och dricker varm choklad & ja. Då längtar man ju ännu lite mera efter att sitta i toppstugan på kläppen efter en dag i backen med en kopp varm choklad & bara mysa. Låt det bli vinter, hemma och snö nu.

Bilden nedan är speciellt till DIG!

söndagskväll på norra promenaden

Världens tröttaste tjej har nu släckt lampan på norra promenaden efter en fin kväll med tjejerna. Helgen har varit väldigt bra med fredagsmys, lördagsfest & söndagsmys. Blir lite lycklig då jag tänker på vilka fantastiska vänner som alltid finns omkring än och förgyller varendaste dag.
Förövrrigt så längtar jag väldigt mycket massa hem till Dalarna just nu, men varje dag blir en dag mindre tills jag äntligen gjort sista tågbytet och sitter på bussen mellan borlänge - malung & åker de där välkända vägarna och får den där bästa känslan av vetskapen att man strax är hemma, underbart.
Godnatts:)

11 november & klockan var 11 och det var ju året 11

Fast jag missade ju alla dessa 11or då vi satt på föreläsning och lyssnade på hjärtkärlsjukdomar, tjipp! Vad innebär älvorna då, kanske att man får önska något? Då önskar jag nu & tänker att klockan blev 11 igen.
Äntligen fredag och helg och det känns ganska så underbart med tanke på att nästa vecka kommer vara fylld med tentaångest & plugg, mindre kul. Mer kul att tiden går väldigt fort och jag får snart komma hem till den bästa familjen i världen och julmysa, tror inte det finns någon människa som kan längta mer än vad jag gör just nu:)
Helgen blir carlingscarlings & lördag fyller ju studentrappan 5 år, så då blir det födelsedagsfest minsann! särskilt då man är så grym på frågesport att jag vann biljetten gratis!
Nu blir det några timmars biblioteksplugg, sen spinning på sats & sista det bästa av allt pyamasparty hos världens bästa sofia med alla fina tjejer. lite lycklig dag ändå, fredagar är ju alltid lika fina.

Mysa festa mysa lite mera med världens bästa tjejer denna helg

10 novemer - som ett mörkt moln över kol

Snart är det nog dags att säga, hejdå livet, ses igen den 25 november! Då väntar 5 timmars T3 tenta och tror att alla känner att den där tentaångesten kommer smygande. Vissa dagar känns det som att man läser och läser och läser och då man läst allt det där läsandet, blir det bara ännu mera komplicerat. Som Emelie precis uttryckte sig ( vi pluggar lungsjukdomar). Det känns som att det ligger något grått över det här, som ett mörkt moln över kol. Sant på alla sätt och vis, så 1. börja inte röka  ( slipper man få förfärliga sjukdomar  vi slipper plugga på om kol) 2. ta fikapaus och sörpla te när du blir för trött.
PS. gå in på denna länk och läs om cigarettens innehåll: http://www.niquipedia.com/what-s-in-a-cigarette
Mysigt va? 
Det var allt för idag, ikväll blir det box med laisa! baaam

v.3 sitter jag & johanna på flyget påväg mot åsnor, rebecka & ett varmt teneriffa!
8 november - snurra du min värld

Vissa dagar är så otroligt behövliga, precis som vissa människor & just idag har jag fått några fina timmar med en alldeles fantastisk lott & om det verkligen behövdes är det nog ingen tvivel om saken. Så mycket tankar som behövde utbytas, rådfrågas, svaras och tänkas & varendaste minut på fiket var sådär jättebra. Vi myste in oss på fräcka fröken, drack litervis med te, glömde skolan & tog oss tiden att utbyta allt annat som snurrar omkring i våra huvuden och ja. Det var behövligt, fantastiskt, mysigt & väldans bra.
För det är hon ju, väldans bra den där fina lottanlej.
Nu blir det träningsrunda för att sen bege sig till tjejerna för myskväll, tjipp!


7 november. mammspapps & uppmuntrande tandläkare

Hej på er!
Så är helgen över och jag har precis kommit hem från tandläkaren och krupit ner under täcket för att ladda inför spinning med Petra! Fantastisk gårdag då världens bästa päron dök upp, lyxmiddag för att sen fixa fruktsallad & mys framför beck. Imorse blev det frukostbuffé på sockerbagarn och shopping på stan. Mycket fin förmiddag med ännu finare föräldrar!
Fram till klockan 14.00 då jag tog det där härliga ( mycket dyra) steget till tandläkaren. Emaljer, käkar, tandtråd, snea visdomständer, borrar. jaise! Kände hur pengarna med återbesök klirrar iväg & det moler i varendaste tand efter allt petande. Mindre härlig eftermiddag.  Glad att jag valt att inte utbilda mig till någonting som har med tänder att göra. Fast tja, då kanske jag använt lite mera tandtråd i mitt liv. Tur att man lätt kan slå om det där dåliga humöret till det bra med lite glada ord, musik & att mamma och pappa varit här övervinner ju allt det dåliga:)
hejdåååå!
ps. jag har snyggaste jackan i hela norpan & linkan tillsammans. tjipp!

Mamma Oliver & Caesar sommardag vid Nissången

lite lite försmak på julen

Sitter i skolan med emelie & jennifer och nu går det inte längre att låta bli. Alla får önska en varsin jullåt så njuter vi och längtar efter lussebullar, pepparkakor, upplysta fönster & snö som täcker marken. Åh jag vill ha fantastiska december nu!


3 november

07.00 ringde kära klockan & halv åtta traskade jag iväg mot skolan för att läsa syrabasbalansen med söta tjejer, synd bara att detta ämne inte är så spännande, dock alltid kul när man är flera & faktist får styr på Margaretas föreläsning med stenhårt kämpande! Gårdagen var fantastisk med fikakalas där Emeliee bakat otroligt mycket gotteri, äppelpaj, kokostoscabikar, bullar & småkakor, trippelmums!
Lunchpaus & så går vi vidare med acidoser, alkaloser & PH - värden.
Gym med Sofia igår och har en sjukt träningsverk, blir ju intressant att slå Jennifer i box ikväll! puha, kommer varken kunna röra armar eller ben.

Förövrigt saknar jag en väldigt fin storasyster

nattetankar

Kvällar med för mycket tid åt sina tankar gör än lätt förvirrad. därför tänker jag somna fort nu.
Godnatts fina människor :)

1 November

Så byter vi månad från ett fint oktober till ett lite mörkare november ( dock är det fortfarande lite mysigt då vi laddat upp på våran promenad med massa ljus & varje kväll blir det soffmys)
Sitter i biblioteket och känner att fokus tappats bort efter lite för mycket hjärtflimmer. Jag har valt att byta yrke till aupair då Emma envisas med att baka så himlans goda kakor & mat hela tiden ( dock har dom inga barn, så hmm får väl passa saxarna istället och sköta om!). Disskutioner spårar & avslutar pluggandet nu för lunch då emma förtroligt öppnar sig och berättar hur otroligt jobbigt det är att köpa toalettpapper & chips tillsammans.. någon mer som lider av samma symtom? mat tack!

RSS 2.0