30 september - Camping med Johanna i Norrköping, fantastiskt!

Sådär ja Runnander, efter en peterförfrågan kring att det varit dålig uppdatering så tyckte jag det var dags för en liten skrivstund, speciellt eftersom jag sitter med absolut världens bästa lyckokänsla i magen. Nivet, när allting bara blir precis som man vill fast ännu bättre.
Efter att basgruppsträffen är avslutad utan nytt scenario eller plugg och medvetandes om att fredagen är på ingång med målning och inflytt av lägenheten ringer min kära johanna från Mallorca. Med kanske världens absolut bästa nyheter. Ingrid, alla plan till Göteborg är fullbokade, vilket innebär att jag kan ta ett flyg till Norrköping istället, skulle det vara en bra idé? Det, Johanna Engelbrektson är en underbar ide! Så imorgon landar alltså min Mallorcastjärna i Norrköping och jag håller redan på att räkna ner timmarna, det kommer bli en lång natt med otroligt mycket att ta igen, så underbart.

Dock ett litet litet problem, eftersom mamma och pappa inte kommer fören lördag och jag får nycklarna imorgon, så innebär det alltså att invigningen av nya lägenheten kommer att bli lite utav en campingnatt. Har lånat sovsäckar och luftmadrass av Natalie, bäddmadrass av Emma & sist men inte minst kuddar av Petra, kanske borde efterlysa en ficklampa också! Målet är nu att hitta en osthyvel, en kastrull, och eventuellt en kopp och lite diskmedel så blir allting perfekt! haha, livet är så underbart ibland att man är glad i hela kroppen & jag längtar något så oerhört till 21.00 då jag får krama min absolut fantastiska Johanna!

ps, hoppas jag är lika positiv efter att ha prövat på att vara målare imorgon, ds

Puss på er!27 September - underbara födelsedag

Var är det för en dag, är det en vanlig dag?
Idag är ingen vanlig dag, nej för det är min alldeles egna födelsedag!
890927, japp. Då föddes en liten krabat som var jag, vilken himlans tur va!

Jag har alltid haft sånna där härliga födelsedagar, vi hade alltid dom bästa barnkalasen, bästa fiskedammarna och att fylla år har ju alltid varit lite av de bästa på året, så även idag :)
Roligt att tänka tillbaka på hur senaste födelsedagarna har tillbringats.
18 - FALUN, teaterpremiär på Dalateater & jag fick min longboard av min kära vänner.
19- The big U S and A, hiking i Evan moutains, en helt fantastisk upplevelse.
20- Hemma i Malung, en fantastisk dag med alla mina nära och kära. Ett riktigt födelsedagskalas med Astrids bakade tårta!

21:
Jag har haft en helt fantastisk dag,mycket tack vare min fantastiska extra familj här i Linköping som klockan 07.00 började min födelsedag med sång, frukost på sängen och paket! Några timmar tillbringades i skolan där kära Siri bjöd på lunch för att sen komma tillbaka till Linköping och där Häggbergs bjöd födelsedagsmiddag. Helt fantastiskt, vi åt så god mat, Lars spelade basfiol ( tror det kallas det), Petter fanfarade med sin trumpet och Nenne sjöng, till efterrätt bjöds det på en otroligt god marängtårta med glass och chokladsås.
Jag är så glad för att jag fått en sån underbar dag. Tack för alla telefonsamtal, sånger, mail, sms & gratulationer på olika sätt, ni är fantastiska!
En extra puss till min härliga familj & gissa om jag längtar till nästa helg då jag får krama om mami och papi, underbart.

Får nog summera detta inlägg med att födelsedagar är fantastiska, ja. Då speciellt den 27 September:)

23 September

Det är den 23September  2010 klockan är 19.59 - Detta kan alltså innebära många saker livet

4 små dagar till mini blir maxi och laglig i USA - 21 år!
7 dagar till kramar med mami & papi
1 dag till fredagsmys med Daniella
2 dagar till födelsedags & inflyttningsfest
1 minut kvar till IDOL!


Bilden har ingenting med bloggskriverskan att göra, tro nu inte att jag gått och blivit vuxen bara för att jag snart fyller år. Alexandras mugg, no doubt about it.

Höstmånad

Det är September, min månad och höster kommer smygande mer och mer. Allt det som jag längtat efter visas när löven börjar skifta i gult, rött och man får ta på sig sina stickade vantar och varma jackor då man ska iväg till skolan. Idag var det en helt fantastisk dag, klarblå himmel med strålande sol tillsammans med den bitande höstluften. Då blir man helt lycklig. Nu fattas bara ett besök hemma i Malung så jag och mamma kan ta en liten bärplockarunda i lingonskogen, kanske utan telefon denna gång så jag slipper lämna den hos älgarna igen.

Igår fick Ingridflytet en riktig skjuts framåt, efter att ha ringt på några lägenheter fick jag och Siri svar och var på lägenhetsvisning sitter vi nu med bokat inflyttningsdatum på en helt fantastisk lägenhet. 1 oktober bor vi med 5minuters gångavstånd till skolan i en sekelskiftslägenhet, högt i tak, walk in closet, kakelugn och stora fönster ut mot parken och våran innegård. Det känns lite härligt att bara smaka på orden, våran alldeles egna lägenhet. Min adress och min alldeles egna plats.

Efter en dag med dåliga föreläsningar inklusive en snorig elev som envisades med att snyta sig längst fram i salen genom 4 föreläsningar, en föreläsare som vi räknade att på 10 minuter hade sagt 84 ehh innan varje mening och förvirrande plugg så ska jag hoppa i mjukisbyxorna, ta en kopp te och tillsammans med min lilla linköpingsfamilj kika på Idol. Ja, precis sånt som hör hösten till ( då syftar jag alltså inte på snoriga elever och "eh föreläsning".)

Puss&Kram
Ingrid


 

19september

Helgen som varit, har varit riktigt bra. En festfredag med älskade Julia på Norrköpingbesök, en chilllördag med Siri, filmer, nudlar & godis vidare för festlördag med klassfest och Trappan. En trött söndag där jag nu ska sova några timmar innan det är time för pluggeftermiddag.

Vad gör vi? NU KÖR VI! - min klass är bäst.


Sist men inte minst, vem fick bästa soffan!?`KASAM

Solen skiner & det är fantastiskt klar luft ute och höstkänslan är på topp. Förmiddagen har tillbringats i föreläsningssalen & eftermiddagen med Daniella på Bibliokteket med Smothies, böcker & ännu lite mera böcker. 
I helgen kommer Julia på besök och jag längtar redan, känner på mig att det kommer bli en bäst helt & en bäst fest, no doubt about it!

Ja, enligt lärande, hälsostudierna & teoretikerna så infinner jag mig alltså i KASAM - en perfekt känsla ;)


Leta efter en liten svart prick på denna bild, hittar ni den så är det våran
nyvunna vän Eskil KASAM som vi räddade efter att nästan ha drunknat
i min hallon smoothie. Våran ögonsten & motivation för nästa veckas
plugg!


13 September

Vad är det för en dag, är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag för det är Kestis födelsedag HURRA HURRA HURRA!

Just precis, idag fyller min fantastiska syster år och visst är man lycklig då man tänker på hur underbar familj jag har, och vilka underbara syskon.

Idag speciellt Kesti eftersom det är hennes dag. Hon har alltid varit min förebild och den som jag såg så mycket upp till då jag var liten och gör än idag. Jag kommer ihåg när jag var liten, satt i hennes rum med de då prickiga tapeterna och vi lyssnade på Magnus Uggla och riktigt 90-tals musik och jag kände mig som den coolaste lillasystern i världen. Och då jag var ännu mindre än liten( hur liten man nu är då?). När vi hade inte nudda golvet tävling, och jag skulle försöka hänga runt hennes hals så länge jag bara kunde utan att tappa greppet. Hon var också den som alltid fick måla längst fram på min körpärm, fantastiska grisar, detta innebar ju också att jag hade en syster med de mest fantastiska målarskillsen som jag stolt visade upp för alla körkompisar!
En syster alltid fylld med ideér, finurligheter, skratt och kloka ord.
Även den enda i hela världen som lyckades lirka med en sur lillasyster då jag blivit arg, bestämt mig för att gömma mig bakom en soffa, låsa en dörr och inte komma ut på miljoner av år. Alltid tillåten att låsa upp dörrarna, slå sig ner bakom soffan, hon och micki mjukis!

Och det bästa av allt, nattning ala storasyster med en mysig Godnattsång. Bästa stunderna om kvällen :)

Du är världens bästa Kesti & här skickat tårta från Norpan!
Puss från en stolt lillasyster.


12 September - Söndagskväll

Hej på er.

Efter en fantastisk helg med otroligt mycket kvalitetstid har jag avslutat kvällen med te & en mycket intressant debatt med Mona och Reinfeldt.

Helgen har varit fantastisk, en suprise helg för mami som fyllt år med äventyr och mycket mys i Halmstad. Middag på Restaurang, Ullared, presenter och ännu en gång en liten reminder över hur otroligt, fantastisk & underbar familj jag har. Speciellt mysigt att få tillbringa tid med min lilla Caesar, jag sa till honom en kväll att jag verkligen hade saknat honom och var så glad över att komma och hälsa på, då han ger mig ett stort leende och säger på sin härliga "laholmsdialekt": Har du det :) Han är helt fantastisk.

Nu ska jag kika på ett avsnitt av idol & imorgon tidigt ska jag upp och skriva om lärande.
Så får ni ge er lite tillkänna bloggläsare, skriv en kommentar så jag vet vilka som är inne och kikar :)

Puss&Kram
Ingrid

Caesar i vagnen och Oliver på ryggen,två av mina prinsar :)

8 September - KALASmottagning

Igår var det Kalas mottagning i Linköping, på dagen var det mässa med olika företag med all möjlig information, allt från boende, studentkörer, försäkringar, politiker och mycket mer. Det bästa var dock godis som snabbt gjorde att både min, Siris, Karls & Johans väskor blev tunga som bly. Vi tog kort i Corren soffan & har precis hittat vårat fantastiska foto.

På kvällen var det Teddy Bears på scenen och vilken stämning, nästan fyllt på med både stå och sittplatser och känslan av att vara på topp infann sig!

Idag har dagen tillbringats i föreläsningssalen & nu ska jag ta itu med Kolbs teorier.
Puss&Kram
IngridOCH SIST MED INTE MINST, KVÄLLENS PEPP:6 September - Föreläsningar & HEL 1

Nu är det igång på riktigt, 4 föreläsningar & vi har fått basgrupper för HEL-kursen. Massa infomation & under hela studieperioden kommer vi jobba med PBL, problembaserat lärande, någonting som är helt nytt för mig men som också kommer bli väldigt spännande! Dock är det lite förvirrat för tillfället.

Jag hade iallfall en mycket intressant föreläsning idag som handlade om fördomar och jag tror att jag fick mig en riktigt tankeställe. Visste ni, att då man går in i ett rum med bara nya människor så tar det 4 sekunder för hjärnan att välja en eller två personer som man tycker att man passar tillsammans med och som man vill lära känna, de andra har automatiskt sorterats "bort" och dömt ut. Hjärnan ser efter ålder, hudfärg, utseende och någon som liknar på än själv.

4 Sekunder, det är ingenting. En snabbt bedömning av en utsida som gör att man missar en hel insida och spännande erfarenheter från en annan människa med nya perspektiv.
Kanske man borde tänka några extra gånger under första möten med nya människor.

Spännande dag, lite nya tankar! Nu ska jag försöka lära mig it,s learning och studentportalen, någonting som i stunden verkar helt totalt omöjligt. Var gömmer sig alla HEL-kursens papper t.ex?! Sen har vi också lärt oss att efter plugg får man ge sig själv belöning, kanske lite movietime! :)

Ha en bra kväll :)


3 september - NORPAN!

Hej på er!

Studentlivet är igång & så även bloggen! Blev ett litet uppehåll med tanke på att veckan som varit rusat i 120. Uppropet var i måndags och jag tror aldrig jag varit så nervös någonsin, ringde mamma två gånger och väckte min kära vän Julia för att ha någon att prata i telefon med och få lite pepptalk från innan det var dags. Letade efter rosa overaller som symboliserade våra faddrar och tillslut så vågade jag mig fram. Ett snabbt upprop och efter detta hann jag med både att gå vilse i Linköping 1 2 och 3 gånger!

Efter måndagen har de flesta dagarna tillbringats i Norpan, en helt fantastiskt vacker stad. Finare Campus än mitt får man leta efter, huvudet är fullt av info & på måndag startar HEL- kursen:)

Igår var det Pubrunda i Norrköping och ikväll ska jag och Daniella ut och snurra i Linköping, kanske bättre på mitt lokalsinne lite i denna stad!

Puss&Kram
Ingrid

Mitt Campus

Nollning

Linkan

Noll0r!


RSS 2.0