25 septemer - söndagsmys

Då hela mitt inlägg precis försvann tack vare batteridöd blir det en kort uppdatering. Helgen har varit tuff, men lärorik. Idag tänker jag slå på praktikpaus och ägna kvällen åt världens bästa roomies, en colaburk, en film & en nybakad kladdkaka ( som inte är bakad än)
Fredags&lördagsmyset tas igen till 100 procent!

Did you give the world some love today babe?

Först och främst vill jag säga grattis till världens bästa lisa som har födelsedag, blev inte så mycket födelsedagsfirande då dagen tillbringats på carlings, men lite födelsedagskramar & plan på kinderägg blev det iallfall! Nu har jag landat i soffan och ska tillbringa resten av kvällen här ( hört den förut?). både längtar och är nervös inför morgondagen då tredje dagen på praktiken drar igång.
Ett tack också till mina finaste roomies där jag först får en hint om att den där fantastiska siri fixat fantastisk mat och matlådor fixats för helgen och då jag kommer hem har mitt blonda yrväder andrea röjt hela lägenheten med skinande skurade golv & allting såg sådär mysigt bra ut! underbara fina ni.

Så här nedan har vi två jäntor som ger mig massa love varje dag!
perspektiv

Hemma efter första dagen på praktiken och sitter och funderar ut en plan på hur jag på bästa sätt ska hålla mig vaken till iallfall klockan 9 innan jag kommer somna på en sekund. Efter en dags praktik på lungmedicin sitter jag här med så mycket tankar, känslor och perspektiv än jag hade för tja, bara några timmar sen. Lungmedicin, detta innebär cancersjukdomar såsom kol, andra formen av lungcancer även andra sjukdomar som berör lungorna, cytisk fibros, tuberkolos m.m. Kan inte påstå att jag någonsin varit ett fan av rökning, men efter detta inser jag bara hur inte värt det är att drabbas av denna sjukdom.
Morgonen ( för att vara så tidig) kunde inte ha börjat bättre då världens bästa matilda bjuder på skratt med att komma till tåget med byxorna ut och in och det enda man absolut inte får göra med strikta regler på sjukhus: ha på sig nagellack. Vem kommer med knallrosa långa naglar? ingen annan än matle336!
Känns som att praktiken kommer bli 6 veckor av lärdomar, upplevelser, ansvar, känslor och spännande. Jag är redan oerhört nervös för det jag ska göra, samtidigt som jag ser fram emot att lära mig så mycket och våga allt det där som man är nervös för.
Nu ska jag ta itu med lite matlagning (!), lyssna på skön musik & tillbringa resterande timmar i soffan, tjipp!

Föressten, imorse när jag gick upp och det var alldeles mörkt utanför fönstret och ösregnade då jag gick mot stationen kunde jag på något galet sätt inte låta bli att få julkänslor & börja min längtan efter julen!

Tjejen på bilden nedan var den som lyckades med in&ut vända byxor och rosa nagellack på första praktikdagen! 


20 september

Hejdär!

Först och främst vill jag säga tack till mina trogna läsare då jag kollar statistiken och ser att det fortfarade har trogna besökare kvar, så tänkte att det är time för en ordentlig uppdatering & start med bloggande igen!
Anledningen till att jag inte bloggat är att livet rusat i full fart framåt och mycket härligt har hänt så blev lite pausande. Sommaren har sagt sitt med soldagar på taket & ljusa, varma nätter och hösten är mer än här. Jag älskar ju hösten så klagar inte, man får tända ljus på kvällarna, mysa in sig i stickade tröjor och njuta av lövens skiftande färger och det bästa av allt, alla fina norpantjejer som har kommit tillbaka med sina söta nunor! Termin 3 går i hektisk fart och jag har inte helt insett att jag snart kört halvdelen av min utbildning! Imorgon ringer klockan 05.45 för första dagen med praktik på lungmedicinska kliniken på Universitetssjukhuset, wish me luck. Läkemedelstentan gick av stapeln igår och då man måste sätta full pott missade jag ett poäng med en decimal, inte kul alls. Tur att man har fina vänner och beslutet att få ut all ilska och nytt adrenalin var självklart med lazerdome, kände mig som en blandning av beck och wallander, cool rättare sagt!

Så nya tag, hejdå sommar hej höst och fina liv. skickar med en liten blandad kompott av bilder under sommarens gång & höststarten :)
PUSS


RSS 2.0