Friday, I'm in love

Det är fredagskväll & bio med grabbarna grus väntar, lördag är det full moon på trappan & valborg ska tillbringas i Gnesta med grillning, majbrasa och det bästa av allt, sofia. Laddar upp batterierna för att orka med majmånad, timmarna som väntar i skolan med tenta.p.
Tenta.p ger dock tillåtelse för obegränsat med glass, stort plus.

Hade min sista dag på praktiken idag & gick därifrån med ett stort leénde efter min slutbedömning. Bara för att vara den som är den kommer ett litet klipp ur bedömningsunderlaget.
Mycket gott förhållningsätt till patienter, närstående och vårdteamet. Lätt att kommuniera med patienter och upprätta en god vårdrelation. Ger ett tryggt och säkert intryck inför vårdtagare och är noggran vid administering av läkemedel. God empatisk förmåga. Utför omvårdnadsåtgärder på ett proffesionellt sätt med bra teoretisk grund. Har under praktiken utvecklats mycket och blivit mer självständig. Flexibel och ger ett lugnt och stabilt intryck även i stressade situationer och strukturerar upp sin dag. Bra att omsätta kunskaper i handling, söker aktivt upp lärande situationer med bra initiativförmåga.Önskar Ingrid lycka till med sitt framtida yrkesval och är övertygad om att hon kommer bli en jätteduktig sjuksköterska.
För första gången på länge känner jag mig riktigt stolt över mig själv. Jag är på rätt spår och väg i livet och nästa sommar står jag som legitimerad sjuksköterska, säkert nervösare än någonsin men med så mycket olika arbeten jag kan ta mig an tillsammans med de fina vänner jag har här.
Mitt första äventyr i sjuksköterskekapitlet tar vi med stormsteg till hösten!

26 April

1.Pengarna har äntligen klirrat in på banken.
2.Jag har deklarerat.
3.Mitt i veckan festen var toppen.
4.Jag har varit ambulandsförare i 2 dagar & åkt blåljus.
5.Saker & ting är mysiga.
6.Full moon party på lördag och jag & sofia ska bli rosaneona!
7.Saknade parter är hemma.
8.Jag känner mig lycklig.
9.Fina människor i min närvaro gör mig glad.
10. Det är vår.
Bara några av de anledningar till varför man ska gilla dagens idag.Vi gillar det där med att grilla


20 April

När man går vilse i sjukhusets underjordiska kulvertar på jakt efter blodpåsar, hamnar på fel avdelning tack vare hissen och Karl trycker på fel knapp och lyckas larma hela transfusionscentralen, då inser man att det är bäst att ta en tidig kväll idag! Har dock varit en av de bästa dagarna på praktiken, lärt mig massor & gjort massa saker på egen hand, telefonsamtal, packnålar, transfusioner och mycket mera.
Imorgon jobbar vi natt och det ska bli mycket spännnande. Måste betyda att jag får äta massor med skogaholms honungsmackor och sockerkickra mig med godis, ännu ett plus!
Nu ska jag vänta in Siri för ikväll ska vi på Hamlet på Östgötateatern. top notch på hela livet just nu, trots att jag jobbat 7 dagar i sträck och har 5 dagar mer to go.
puss!

Dagar som denna

När det är kallt och ruggit utanför fönstret med en blandning av snö och regn & jag får efter att ha jobbat morgonpass komma hem till en varm lägenhet, tappa upp ett bad med first aid kit sjungandes i bakgrunden och Camilla Läckbergs senaste bok som sällskap. Egentid och kvalitétsstunder.
Nu har jag satt igång att räkna ner det sista dagarna då jag snart får sluta längta, ännu en bra sak med denna dag:)

16 April

Grattis världens bästa pappa på födelsedagen!


Dröm eller verklighet

Ibland händer sånna där saker i livet som kickar på adrenalinet lite extra, gör att man läser mailet som trillade in i inkorgen en gång till & försöker inse att det faktist är till mig, att det är jag. Jag är lycklig, förväntansfull, redan extremt nervös och vet att jag kommer ha ett äventyr framför mig som deffinitivt kommer vara mitt största jag än så länge upplevt i mitt 22åriga liv. Kommer berätta allting ordentligt då saker och ting fallit på sin plats och jag har mer exakta besked.
Nu ska jag fortsätta att njuta av mina lillprinsars närvaro i Stockholm och snart ska vi bege oss till parken för ankmatning och picknick.
Sen tycker jag att tiden får ticka lite snabbt några dagar nu då det är lite dags för vissa att komma hem, inte helt min grej att gå och längta, men snart så :)

10 April

Jobbat C - tur idag och efter att ha somnat halv 10 igår så vaknade jag redan klockan 8, lång frukost för att sen kila ner på stan och köpa present till lillprinsen Oliver som fyller 4 år imorgon & till Maria :) Mötte upp med Sofia och Lisa för en löprunda i ett väldigt regnade norpan, tungt med skönt i efterhand, har fortfarande inte hämtat mig sen förra träningsverken.
Imorgon tidigt bär det av mot Stockholm för födelsedagskalas, kramar med mamma & syskon och några av mina efterlängtade falutjejer. Jag, Oliver & mamma ska även till Junibacken och undrar om det inte kan vara så att jag är den som längtar mest... :)
puss&puss
Jag & min nuss kikar på solnedgången i Sri Lanka

Påskhelgen

Helgen är över och jag har haft det toppen tillsammans med grabbarna grus och Lisa i Karlskoga där Karl har sina hemtrakter. Vi har imponerat med första doppet, bastat i timmar, pratat och partat till Hoffmaestro. Jag är stolt över att ha överlevt bilresan hem och nu ska jag in i duschen, ordna lite middag och Lisa Ekdahl ska sällskapa mig till kvälls.
puss!

6 April

LYCKA ÄR ATT ( med betoning på ironi) :
1. Vakna av klockan som ringer 05.15 gå upp ut i spöregn till resecentrum.
2. Komma till resecentrum, genomblöt och inse att det är långfredag så det tänkta tåget går inte fören om 1,5h. ( tänka jag tar campusbussen 07.00)
3: Går hem, slumrar till går upp till Campusbussen och inser efter 10 minuters väntande att även Campusbussen tar långfredag.
Bara att gå hem för en tredje gång, men denna gång så blir att strunta i praktiken och ta igen det nästa vecka, ordnade varm choklad med ostsmörgås och tänker krypa ner, lyssna på regnrusket och läsa min alldeles nya Camilla Läckberg bok.
Iallfall Glad Påsk på er fina människor, puss & godnatt säger jag igen.
nöjd tjej som vann äggknäckartävling

fivehundredtwentyfivethousandsixhundredminutes.

Älskar de dagar då man inte börjar praktiken fören klockan 14.00 för att man kan forma dagarna precis så som man vill ha dom. Sov lagomt länge, åt en lång god frukost med DN som sällskap & nu ska jag ut och ta långa löprundan. Sen ska jag belöna mig med biljetter inför helgen.
Förövrigt är det himlans massa människor som har valt att förflytta sig från norpan för några dagar/veckor just nu, känner att jag längtar dom tillbaka hit.

känslan här och nu.


2 April

Jag har varit ledig ett par dagar och hunnit med massa roliga saker. Matilda fyllde 25 så vi valde att kidnappa henne och överraskade klockan 08.00 med äventyr innehållande picknick, kakor, bullar frukost och en heldag med vattenrutchbanor, bubbelbad & skratt.
Dagen har innehållit praktik och träning och på praktiken var det verkligen roligt, fått gå väldigt mycket på egen hand och klarat av väldigt mycket själv. Älskar de dagar när man känner att man verkligen gjort bra ifrån sig och går från praktiken med motivation och längtan till nästa dag. Att man kan få så mycket tillbaka från sina patienter ger också en väldigt bra magkänsla.
Nu ska vi exprimentera med paprikamiddag fyllda med ris & annat mums.
Bara för att vi är lite coolare än alla andra.

RSS 2.0